documente

Ghidul Solicitantului2

(22 Apr 2014) PDF, 360KB

Finantari de pana la 17 milioane de lei, din fonduri europene, vor putea fi accesate pentru infiintarea de cooperative sau fundatii, in vederea ocuparii fortei de munca si integrarii persoanelor vulnerabile pe piata muncii, potrivit unei scheme de minimis lansate marti in consultare publica de catre Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Schema se va derula prin Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), trecuta recent in subordinea MFE. Banii sunt alocati in cadrul POSDRU 2007-2013, pentru care Romania mai poate accesa fonduri europene pana la sfarsitul anului 2015.

documente

Schema ajutor economie sociala

(22 Apr 2014) PDF, 149KB

Potrivit sursei citate, valoarea eligibila a proiectelor va fi de minimum 223.015 lei si de maximum 2.230.145 lei pentru proiectele care vor fi implementate intr-o singura regiune de dezvoltare, respectiv de maximum 17.841.200 lei pentru cele care vor fi implementate in cel putin doua regiuni.

MFE sustine ca finantarile acordate in cadrul acestui apel vor urmari:

  • "infiintarea si dezvoltarea structurilor de economie sociala",
  • "crearea de forme de ocupare inovatoare si flexibile pentru grupurile vulnerabile",
  • "promovarea dezvoltarii locale si a cetateniei active, cooperarea si solidaritatea sociala".
  • infiintarea si dezvoltarea de "noi structuri si parteneriate functionale in economie", precum si a unor "cooperative si asociatii de intrajutorare, fundatii si alte organizatii voluntare, care vor oferi noi servicii si noi oportunitati persoanelor cu dificultati in integrarea sau reintegrarea pe piata muncii".

documente

Declaratie proprie raspundere

(22 Apr 2014) PDF, 37KB

Documentele aflate in consultare publica sunt Ghidul Solicitantului Conditii Specifice "Dezvoltarea economiei sociale" - Domeniul Major de Interventie 6.1, Schema de ajutor de minimis "Dezvoltarea economiei sociale", modelul de buget aplicabil proiectelor care vor fi depuse in cadrul DMI 6.1 si modelul Declaratiei pe propria raspundere cu privire la ajutorul de minimis.

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propunerile, sugestiile si opiniile referitoare la documentele publicate pana la data de 25 aprilie a.c., la urmatoarea adresa de mail: gscs6.1@fseromania.ro.

"In perioada urmatoare vom continua sa lansam cereri de proiecte pentru ca Romania sa atraga toate fondurile europene care i-au fost alocate pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit MFE.