UPDATE In urma sesizarii EurActiv.ro, Autoritatea pentru Cercetare Stiintifica si Inovare a publicat o erata prin care termenul de lansare a fost amanat cu o luna/ Sapte linii de finantare din Programului Operational Competitivitate 2014-2020 au fost anuntate „discret” numai pe site-ulwww.research.ro, depunerea proiectelor fiind anuntata initial pentru 27 mai.

Cercetare - inovare Foto: Comisia Europeana

Mediul privat a punctat luni, 18 mai,în articolul publicat de EurActiv.ro,o serie de probleme în procedura de comunicare a programului și de depunere a proiectelor.

Liniile de finanțare, care însumează circa 560 milioane euro, adică 70% din totalul fondurilor alocate pentru Axa 1 a Programului Competitivitate (POC), au fost anunțate încă de săptămâna trecută, însă doar prin postare pe site-ul Autorității Științifice de Cercetare și Inovare, organism intermediar pentru componentele de cercetare ale programului.

Astfel, au fost publicate: un Ghid unic pentru mai multe secțiuni, informații specifice fiecărei linii de finanțare și trei ordine de ministru semnate de Ministrul Educației și legate de aprobarea schemelor de ajutor de stat necesare și a Ghidului menționat.

Termenul anunțat pentru startul depunerii proiectelor este 27 mai, termenele limită fiind stabilite, pentru solicitanți, la distanță de numai o lună, în unele cazuri.

Mecanismul stabilit pentru depunerea proiectelor este o combinație între online și offline, mai exact: cererile de finanțare și CV-urile personalului de proiect se vor depune online prin aplicația competitii.research.ro, urmând ca „documentele însoțitoare menționate în Ghid să fie transmise în plic/colet sigilat la adresele Birourile regionale ale DG-OI corespunzătoare regiunii în care implementează proiectul sau îşi desfăşoară activitatea/instituţia solicitantă”.

UPDATE În urma solicitării EurActiv.ro de punct de vedere din partea Ministerului Fondurilor Europene, ANCS a publicat, în seara zilei de luni, 18 mai, o erată pe site în care este publicat un nou termen de lansare, mai târziu cu o lună - adică 27 iunie, și un nou calendar de lansare, adică termene limită modificate pentru depunerea proiectelor.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro