Eduard Badea, Director in cadrul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea Achizitiilor Publice a declarat ca parteneriatele public-private vor avea prevederi dedicate in noua lege a contractelor de concesiune ce va fi publicata in curand, aceasta fiind formula agreata si de Comisia Europeana.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană nu este în favoarea unei reglementări separate a Parteneriatului Public-Privat, un proiect legislativ în acest sens fiind blocat de mai mult timp în Parlament. În schimb, unul din actele normative care vor fi publicate în curând, în contextul transpunerii noilor Directive europene pentru achiziții publice, va contine prevederi dedicate și acestui tip de contracte.

„Parteneriatele public-private vor fi realizate fie pe baza legii achizițiilor publice, fie pe baza celei privind concesiunile”, a explicat Eduard Badea. Proiectul de lege al concesiunilor face parte din pachetul care trebuie adoptat de România pentru a transpune noile Directive europene în domeniu. El nu a fost publicat deocamdată spre consultare.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro