O serie de linii de finantare pentru proiecte rurale, deschise pana la finalul acestei luni, au un buget inca disponibil de aproape 1 miliard de euro. Alte componente, pentru utilitati publice tot in zona rurala, sunt valabile pana in luna decembrie. Mihai Herciu, directorul PNDR va acorda un interviu EurActiv.ro si va invitam sa-i adresati intrebari pana vineri, 2 octombrie, ora 12.00.

Mihai Herciu, director AM PNDRFoto: AGERPRES

Investitiile in exploatatii agricole, instalarea tinerilor fermieri precum si infiintarea de firme non-agricole in mediul rural fac parte dintre liniile de finantare al Programului National de Dezvoltare Rurala care au fost deschise cu cateva luni in urma, un numar de circa 3.400 de proiecte fiind depuse pana in prezent.

Dar fondurile care inca sunt disponibile, pana la sfarsitul lunii octombrie ajung la aproape 1 miliard de euro. In plus, recent au fost lansate alte componente, dedicate utilitatilor publice, cu un buget disponibil de circa 670 milioane euro, pe care pot fi depuse proiecte pana in 18 decembrie.

Mihai Herciu, directorul Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) din Ministerul Agriculturii va acorda un interviu la inceputul saptamanii viitoare pentru EurActiv.ro despre principalele concluzii ale primelor luni de finantari prin noul Program 2014-2020, in urma unor modificari in mecanismul de selectie si finantare, plus ce se asteapta pentru urmatoarele sesiuni de depuneri de proiecte.

Va invitam sa-i transmiteti intrebari pe temele anuntate, la rubrica de comentarii din acest articol. Cele mai relevante vor primi raspuns in cadrul interviului.

Citeste si:Proiecte din rural în valoare de peste 265 milioane euro depuse pentru finanțare europeană