Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Covasna finalizează implementarea în parteneriat cu AJOFM Prahova, AJOFM Braşov, SC Finex Global Solutions SRL Bucureşti şi Asociaţia Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Durabilă Braşov, a proiectului „Crearea de Oportunităţi - şaNSE Sporite de inserţie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile "CONSENS"” – ID POSDRU/165/6.2/S/143203.

CONSENS a creat un sistem de servicii asistiv, multidisciplinar destinat îmbunătăţirii ocupabilităţii persoanelor care aparţin unor grupuri vulnerabile, aşa cum sunt: persoanele de etnie romă, tinerii care părăsesc sistemul de protecţie al statului, persoanele cu disabilităţi, persoanele ce provin din familii monoparentale sau din familii cu mai mult de 2 copii, sau femeile.

Peste 1700 de persoane din judeţele Covasna, Braşov, Prahova, Ilfov şi în Bucureşti, ce aparţin grupurilor ţintă, au participat la activităţile CONSENS iar dintre acestea mai mult de 1200 au beneficiat de un plus de formare profesională, care prin dobândirea sau dezvoltarea de competenţe căutate pe piaţa muncii le cresc şansele de acces la un loc de muncă.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi a utilizat acest generos sprijin financiar pentru a crea persoanelor din grupurile vulnerabile oportunităţi sporite de participare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi incluzivă. Investeşte în OAMENI!