Premierul Ciolos a numit un specialist in constructii in functia de secretar de stat la Fonduri UE
Potrivit unor surse oficiale, Dascalu nu a mai activat in administratie, lucrand in zona privata, in sectorl constructiilor, In Marea Britanie si Germania. De altfel, el si studiat in Germania, au precizat sursele.
Conform acestora, Dascalu a fost recomandat pentru aceasta functie de catre Nicolae Noica, fost ministru taranist al Lucrarilor publice in guvernarea Conventiei Democrate (1996-2000).
In MFE mai actoveaza inca doi secretari de stat, mosteniti din Guvernul Ponta: Ciprian Necula si Nicusor Buica.
Necula provine din societatea civila, fiind cunoscut pentru activitati dedicate de combatere a discriminarii etnicilor romi. Necula este doctor in sociologie la SNSPA Bucuresti si a urmat studii postuniversitare si la Geneva, Elvetia.
Nicusor Buica a fost numit secretar de stat la MFE in octombrie 2015, cu putin timp ianinte de demisia Guvernului Ponta. In peroada martie 2013-martie 2014 a fost secretar de stat la Transporturi. De asemenea, a ocupat si locuri in consiliile de administratie ale Loteriei Romane si Enel Energie Muntenia.
Buica are diplome de subinginer mecanic si de economist, iar in 2014 a urmat si un program postuniversitar la Colegiul National de Informatii al Academiei Nationale de Informatii din subordinea SRI. In plus el are si un masterat in diplomatia apararii, la Universitatea Lucian Blaga, Sibiu.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Constat că și "ĂȘTIA" sunt la fel de neinspirați (sau obedienți unora din umbră) la alegea specialiștilor.
Or fi bunii unii UNDEVA, la CEVA, dar asta nu e o garanție că se pricep la orice.
Ce au facut sefii de AM-uri ani si ani la rand in afara de a ameninta beneficiarii si de a cauta nod in papura?
Cate actiuni au initiat ei la celelalte ministere, pentru a vedea care sunt problemele reale si de ce s-au blocat de fapt proiectele?
Cate scrisori au scris aceste AM-uri catre ministere si autoritati locale pentru a vedea care sunt problemele, de ce intarzie proiectele?
Ani la rand au tot spus: "Nu e treaba mea!". "Treaba lor a fost doar sa completeze to felul de hartii bolnave si sa emita "Instructiuni"- singurul rost al acestora fiind de a justifica un personal numeros cu salarii incredibile.
Un functionar de la "Fonduri europene" primeste un salariu dublu fata de unul de la Ministerul de Finante, desi si unul si altul au aceeasi raspundere - ba chiar o raspundere mai mare o are cel de la finante.
Spuneti-mi si mie un singur functionar de AM care "a raspuns" in vreun fel pentru fapta sa?
Care este - concret - rspunderea unui functionar de AM? Palteste el cu averea lui daca un proiect intarzie? Palteste el daca absorbtia scade? Nu! "Plateste" ministerul fondurilor" . Adica nimeni!
====
Solutia?
a) Schimbati tot sefii de AM
b) Reduceti personalul la 50% din cel prezent
c) Reduceti salariul cu 50%
d) Inlocuiti treptat functionarii fara experienta in viata reala cu unii care au lucrat in domeniu
e) Inventariati problemele de la ministerele si autoritatile locale care au avut de dat diverse avize si aprobari pentru derularea proiectelor - am convingerea ca veti constata intarzieri total nejustificate de luni si poate chiar de ani.