Premierul Florin Cîţu afirmat, vineri seară, că PNRR este un proiect al Guvernului, care nu are nevoie de votul Parlamentului, chiar dacă, fiind un proiect pentru întreaga ţară, ar putea fi prezentat în Parlament, potrivit News.

Florin CituFoto: Captura

”PNRR nu are de ce să treacă prin Parlament, este un proiect al Guvernului. Un lucru pe care putem să îl facem este să prezentăm românilor, în Parlamentul României, forul legislativ al României, PNRR. Este un lucru pe care putem să îl facem, dar nu are de ce să treacă prin Parlament, nu este nevoie de niciun vot, nu este nevoie de dezbatere”, a declarat Florin Cîţu, vineri seară, după şedinţa de Guvern.

Acesta a apreciat că ”este important ca românii să vadă acest PNRR transparent, deschis”.

”Dacă este nevoie, mergem cu el în Parlamentul României”, a mai afirmat premierul.

Marcel Ciolacu a anunţat vineri că a fost sunat de către premierul Florin Cîţu, iar discuţia a avut în vedere stabilirea unei întâlniri săptămâna viitoare pentru a vorbi despre principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Liderul PSD a adăugat că este salutară decizia premierul de a prezenta PNRR în Parlamentul României şi îi va propune şefului Guvernului să îi pună la dispoziţie toţi specialiştii PSD de care are nevoie pentru a fi finalizat Planul.