Pentru ce primesc finantare microintreprinderile

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Joi, 6 martie 2008, 18:11 Economie | EuROfonduri

 documente
(06 Mar 2008) PDF, 40KB
In data de 4 martie a aparut in Monitorul Oficial Ordinul ministerial privind cheltuielile eligibile ale microintreprinderilor, in cadrul Programului Operational Regional.

Mai exact, este vorba despre cheltuielile efectuate si care pot fi decontate in cadrul domeniului major de interventie "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor"; Axa prioritara "Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local" din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013.

Potrivit actului normativ, microintreprinderile pot primi finantare pentru mai multe tipuri de activitati. In primul rand, pentru constructii si instalatii aferente extinderii, construirii sau modernizarii spatiilor de productie.

Micii intreprinzatori mai pot efectua chleltuieli pentru achizitionarea de echipamente si tehnologii noi si pentru achizitionarea sistemelor IT si a programelor informatice. De asemenea, sunt considerate eligibile, in limita a 5% din valoarea totala eligibila a proiectului, cheltuielile legate de serviciile de consultanta. (Nota: Textul integral al ordinului - in documentul atasat)

Acesta este primul document oficial referitor la componenta de finantare pentru microintreprinderi. Ghidul solicitantului (pentru masura 4.3, n.r.)care se gaseste pe website-ul oficial al programului este, inca, intr-o versiune intermediara.
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1329 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  DECONTARE (Luni, 17 martie 2008, 11:56)

  Dedalus [anonim]

  Sa vezi taica impostori acuma, aia care vor accepta sa faca "proeictul" pe 5% din valoare, si vor accepta sa fie platiti "numai daca iese".

  Dragi potentiali clienti, nu e vorba de "cheltuieli de consultanta" ci de SUMA cheltuielilor de pregatire, care include si Studiul de fezabilitate (sau planul de afaceri, Studiul de Marketing. Pe alae nu vi-l face nimeni cu "daca iese".

  Iar cererea de finantare, aia e o chestie de maxim 2000 EUR, pe care multi "consultanti" vor lua, in caz ca iese proeictul de, sa zicem, 500,000 EUR . un comision de 5%, adica 25,000 EUR.

  Partea nostima e ca selectarea proiectului dfepinde de toate documentele depuse, iar cererea sintetizeaza studiile.

  Si mai nostim va fi cand veti vedea ca trebuie sa dati din propriile buzunare comisionul ala de 5% , si nicidecum din ceea ce se obtine, din 2 motive:
  a) finantarea se face prin RAMBURSARE (adicatelea beneficarulk plateste si dupa ce PLATESTE, i se ramburseaza banii platiti - DACA raportul este acceptat).
  b) Procentul ala e pentru TOATE studiile de pregatire, nu doar pentru "consultanta", asa ca se scad toate studiile din el, si dupa aia se plateste "consultanta".
 • 0 (0 voturi)    
  proiect (Sâmbătă, 5 iulie 2008, 13:37)

  mihaela [anonim]

  Nu mai inteleg nimic.
  Cine ma poate ajuta sa inteleg mai bine.
  M-ar interesa si pe mine un proiect si nu stiu de unde sa incep.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri