Sindicatul Crescatorilor de Taurine a declarat “razboi” Ministerului Agriculturii, din cauza subventiilor restante din 2008. “Daca pana pe data de 25.01.2009 nu vor intra banii in conturile fermierilor, SCTR va picheta Ministerul iar fermierii din toate judetele tarii vor intra in greva foamei si vor ramane asa pana la solutionarea tuturor problemelor”, transmite organizatia.

Costel Caras, presedintele SCTR a declarat HotNews.ro ca subventiile restante din 2008 insumeaza 200 milioane lei, la vite, si 210 milioane lei, la oi. “Ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, a promis ca pana la data de 15 ianuarie se vor plati subventiile restante pe anul 2008. Suntem siguri ca acest lucru nu se va intampla”, a spus sindicalistul.

Organizatia sindicala ameninta, incepand cu 26 ianuarie, cu pichetarea Ministerului. “Fermieri din toate judetele tarii vor intra in greva foamei si vor ramane asa pana la solutionarea tuturor problemelor. In pichet va functiona un foisor de observatie, inalt de 10 metri, din care fermierii, in mod simbolic, vor supraveghea activitatea cabinetului Sarbu.

Foisorul va ramane permanent in functiune, pe toata durata de activitate a cabinetului Sarbu cu rolul de supraveghere a activitatii Ministerului”, transmite un comunicat al SCTR. Potrivit lui Costel Caras, foisorul va fi amplasat pe trotuar, in fata cladirii Ministerului. Autorizatie de la primarie nu exista inca, dar sindicalistii sunt in asteptarea aprobarii.

“Daca problemele semnalate nu se vor rezolva dupa prima saptamana de pichet, SCTR va intensifica protestele si in paralel cu pichetul, in 02.02.2009 vom trece la un mars de protest prin Bucuresti, cu animale si utilaje, cu traseul: Guvern, Presedintie, Parlament”, se mai arata in comunicat. In fine, “daca nici dupa acest mars nu se vor rezolva problemele vom trece la actiuni fara precedent, despre care va vom informa la timpul potrivit”.