Valoarea celor 2.000 de proiecte contractate, pana la data de 31 octombrie 2009, prin programele cu fonduri structurale este de 19,7 miliarde de lei, din care finantarea publica este de aproape 14 miliarde lei. Platile efectuate pentru aceste proiecte se ridica la aproape 2 miliarde de lei, din care numai circa 550 milioane lei reprezinta cheltuieli rambursate, potrivit datelor publicate de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS).

Practic, numai aproximativ 2 miliarde de lei au fost atrase efectiv de catre beneficiari, din alocarea totala a UE de 23,6 miliarde lei pentru perioada 2007-2009.

In ultima luna au fost efectuate prefinantari si rambursari de 126 milioane de lei, cele mai multe pe Programul Operational Regional (91 milioane lei) si Programul Dezvoltarea Resurselor Umane (25 milioane lei). Singurul program unde nu au fost efectuate plati este cel de Transport iar programul unde nu au fost efectuate rambursari ci numai prefinantari este Programul Cresterea Competitivitatii Economice.

Mai multe informatii despre situatia fondurilor si proiecte contractate, aici.