Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Profil de proiect

Companie din industria grea: peste 400 de aparate si utilaje achizitionate cu finantare europeana de 18,5 milioane lei

de Ioana Morovan     Euractiv
Luni, 24 mai 2010, 14:20 Economie | EuROfonduri

Strung folosit in productie de companie
Foto: Popeci Utilaj Greu
SC Popeci Utilaj Greu SA Craiova se afla intre cele 35 de companii de dimensiune mare care au fost selectate sa primeasca fonduri europene pentru investitii. Proiectul demareaza dupa mai mult de un an si jumatate de la intocmirea sa. Omul de afaceri Constantin Popeci declara pentru EurActiv.ro ca firma a fost afectata de perioada lunga de evaluare a proiectului, intarziere care a determinat o actualizare a proiectiilor financiare din proiect pentru relatia cu banca in vederea obtinerii cofinantarii si a garantiilor solicitate de AM POS CCE.

Totusi, perspectivele sunt optimiste: "piata echipamentelor industriale este caracterizata in perioada recenta de o crestere a cererii atat pe plan intern cat si pe plan extern, in special datorita dezvoltarii achizitiilor atat in sectorul privat cat si in cel public".


Proiectul elaborat de compania condusa de omul de afaceri Constantin Popeci se refera la "Modernizarea fluxului tehnologic si introducerea de tehnologii noi cu scopul cresterii productivitatii si a competitivitatii pe piata interna si externa a SC Popeci Utilaj Greu SA Craiova". Investitia consta in achizitionarea a 71 utilaje moderne, 344 aparate de masură si control, 8 instalatii pentru protectia mediului si pentru producerea apei calde, 17 instalatii de modernizare a unor echipamente si licenta soft pentru aplicatiile numerice si 810 accesorii. De asemenea, proiectul implica si angajarea unui numar de 126 de persoane, cu norma intreaga.

  • Valoarea totala a proiectului: 44.805.558,81 lei
  • Cheltuieli eligibile: 36.897.000 lei
  • Cheltuieli neeligibile( inclusiv TVA): 7.908.558,81
  • Valoarea finantarii europene: 18.448.500 lei
  • Valoarea contributiei solicitantului: 26.357.058,81

Proiectul a fost depus in sesiunea 2008, respectiv in 14 octombrie 2008, iar notificarea referitoare la selectia proiectului a fost primita in noiembrie 2009. "Relatia cu Autoritatea de Management a decurs fluent, singurul incovenient fiind cel legat de perioada de evaluare destul de lunga de un an", a declarat pentru EurActiv.ro omul de afaceri Constantin Popeci.

Citeste articolul integral si comenteaza pe EurActiv.ro
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1059 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri