Proiectul derulat de Institutul Bancar Roman - finantat prin Fondul Social European - care urmareste este cresterea competentelor, cunostintelor si abilitatilor informatice ale angajatilor din sectorul serviciilor financiare, pe baza noilor tehnologii ale informatiei si de comunicatii. Salariatii din sectorul financiar-bancar vor urma cursuri gratuite de initiere si perfectionare in IT&C si, dintre acestia, minimum 1350 persoane vor detine in urma acestor cursuri certificate CNFPA recunoscute la nivel national.

In cadrul proiectului, IBR va derula activitati precum:

- infiintarea unui grup de lucru interregional, format din reprezentantii tuturor organizatiilor ce isi desfasoara activitatea in acest domeniu (Comitet Sectorial, organizatii patronale sau sindicale) sau care au activitati conexe (universitati si furnizori de formare profesionala continua) de profil.

- dezvoltarea unui portal cu sectiune de forum pe tema adaptabilitatii angajatilor din sectorul serviciilor financiare si a unei platforme de e-learning.

- elaborarea si furnizarea, impreuna cu partenerii din proiect, a unor programe de formare in competente informatice structurate pe doua niveluri de dificultate (de initiere si de perfectionare).

- organizarea de mese rotunde pentru grupul tinta, in vederea evaluarii impactului proiectului si lansarea de noi proiecte similare.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro