Guvernul Ungariei este de parere ca forintul ar fi fost recent tinta unui atac speculativ si a cerut autoritatilor nationale cu atributii in domeniul securitatii sa analizeze aceasta problema, a declarat Andras Giro-Szasz, purtatorul de cuvant al Executivului, citat de Reuters.

"Avand in vedere indicatorii macroeconomici, nu ar exista niciun motiv de a specula impotriva forintului", a spus acesta in cadrul unei conferinte de presa.

Totodata, persoane apropiate guvernului de la Budapesta au declarat presei maghiare ca Ungaria va lansa o investigatie pentru a descoperi identitatea persoanelor responsabile de "o serie de atacuri" asupra forintului.

Portfolio.hu, care citeaza cotidianul Magyar Nemzet, arata ca decizia a fost luata in cadrul unei reuniuni a Guvernului si a Cabinetului de securitate nationala. "Atacul persistent si concentrat asupra forintului" a fost un punct prioritar pe agenda intalnirii.

Recent, forintul maghiar s-a depeciat semnificativ atat fata de moneda unica europeana cat si fata de francul elvetian, in vreme ce celelalte monede regionale au avut o evolutie mai buna.