Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice si monetare, a declarat luni ca spera sa se ajunga repede la un acord cu privire la reducerea datoriilor Greciei, "preferabil in aceasta saptamana", ceea ce pare sa confirme dificultatile intampinate in negocierile dintre cele doua parti, potrivit AFP. Un acord intre autoritatile elene si creditorii privati ai Greciei era asteptat luni.

"Sunt increzator ca putem ajunge in curand la un acord, preferabil in aceasta saptamana", a declarat Olli Rehn.

Creditorii privati ai Greciei au prezentat autoritatilor de la Atena "oferta maxima" cu privire la pierderile pe care sunt dispusi sa le accepte in cadrul restructurarii datoriei statului elen, a declarat Charles Dallara, seful Institutului International de Finante (IIF). Totodata, el s-a declarat increzator ca partile vor ajunge la un acord pentru a preveni intrarea in incapacitate de plata a Greciei.

"Propunerea noastra reprezinta oferta maxima care poate fi facuta in cadrul unui plan voluntar de conversie de obligatiuni. Totul se afla acum in mainile institutiilor internationale (Banca Centrala Europeana, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International) pentru a alege o directie, un plan voluntar de conversie de obligatiuni sau un esec", a declarat duminica seara Charles Dallara.

Acesta nu a prezentat insa si care este valoarea maxima a pierderilor pe care le accepta creditorii privati ai Greciei.

Charles Dallara, a parasit sambata Atena, unde a negociat datoriile Greciei in numele bancilor si al creditorilor privati. Institutul International pentru Finante a anuntat ca discutiile vor continua telefonic si prin echipa de negocieri care a ramas la fata locului, negand zvonurile ca discutiile s-ar fi blocat. Oficiali guvernamentali greci au anuntat si ei ca discutiile din Atena vor continua.