Ministrul german de finante Wolfgang Schauble, a respins, joi seara, ideea sustinuta de Franta si de OECD de a crea un fond de salvare pentru zona euro de 1.000 de miliarde de euro, in ajunul unei reuniuni pe aceasta problema la Copenhaga, potrivit AFP.

Ministrii de finante din zona euro trebuie sa impresioneze pietele financiare prin dimensiunea fondului european de salvare, in cadrul reuniunii de la sfarsitul acestei saptamani, a declarat marti si Angel Gurria, secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD), invocand "mama tuturor protectiilor", relateaza Reuters.

Investitorii si multi oficiali europeni doresc ca ministrii sa se inteleaga cu privire la o combinatie a celor doua fonduri de salvare pentru cele 17 state ale zonei euro care sa convinga si FMI sa participe la sustinerea economiilor europene supraindatorate.

In ciudata apelurilor repetate pentru un fond de salvare al zonei euro de 1.000 de miliarde de euro, ministrii de finante ai regiuni vizeaza mai degraba un prag de 700 de miliarde de euro la intalnirea de vineri, care va avea loc la Copenhaga.

"Mama tuturor protectiilor trebuie sa fie creata, suficient de puternica, suficient de larga, suficient de adanca, suficient de inalta", a spus Gurria.

Ministrii de finante din zona euro sunt asteptati sa se inteleaga asupra combinarii Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara (FESF) cu fondul permanent reprezentat de Mecanismul European de Stabilitate (MES).