Productia industriala a scazut in aprilie cu 9,9% fata de luna martie
Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a ramas la acelasi nivel ca serie bruta si a crescut cu 2,6% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.
In luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 9,9%, ca urmare a scaderii tuturor sectoarelor industriale: industria extractiva (-10,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-10,4%) si industria prelucratoare (-9,8%), mentioneaza comunicatul INS.
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital a scazut cu 13,6%, industria bunurilor de folosinta indelungata a avut un declin de 11,6%, industria energetica a scazut cu 9,5%, industria bunurilor de uz curent cu 8,6%, in timp ce industria bunurilor intermediare s-a redus cu 6,7%.
In luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 9,9%, ca urmare a scaderii tuturor sectoarelor industriale: industria extractiva (-10,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-10,4%) si industria prelucratoare (-9,8%).
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital (-13,6%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-11,6%), industria energetica (-9,5%), industria bunurilor de uz curent (-8,6%) si industria bunurilor intermediare (-6,7%).
Fata de aceeasi luna a anului precedent productia industriala (serie bruta) a ramas in luna aprilie 2012 la acelasi nivel. Industria extractiva si industria prelucratoare au scazut cu 7,7%, respectiv cu 0,3%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au crescut cu 5,8%.
Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+10,9%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,2%) si in industria energetica (+2,6%) si scaderi in industria bunurilor intermediare (-8,3%) si in industria bunurilor de uz curent (-4,2%).
Totodata, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate) s-a majorat cu 2,6%.
Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria prelucratoare au crescut cu 4,6%, respectiv cu 2,8%, iar industria extractiva a scazut cu 7,2%.
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+13,0%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,8%) si in industria energetica (+2,5%) si scaderi in industria bunurilor intermediare (-5,2%) si in industria bunurilor de uz curent (-0,8%).

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial