Ministrul francez al Finantelor, Pierre Moscovici, a subliniat vineri ca promisiunea lui Francois Hollande de a impozita cu 75% veniturile care depasesc un milion de euro va fi "strict respectata", dezmintind astfel o serie de informatii care lasau sa se inteleaga contrariul, scrie AFP.

"Modalitatile tehnice sunt in curs de elaborare. Acest angajament al presedintelui Republicii va fi strict respectat", a precizat Pierre Moscovici, adaugand ca masura figureaza in cadrul proiectului legii finantelor asteptat pentru finele lui septembrie.

Les Echos si Le Figaro au anuntat joi ca guvernul ia in calcul o relaxare a acestei masuri, in special prin dublarea pragului de impunere la doua milioane de euro pentru cupluri si excluzand veniturile de capital.

Les Echos a adaugat ca si contributiile sociale vor fi integrate in rata de impozitare globala de 75%, ceea ce ar reduce aceasta contributie exceptionala la 67%.

Intrebat cum comenteaza aceste informatii, ministrul Finantelor a raspuns ca acestea nu sunt in conformitate cu "pregatirile proiectului legii finantelor". "Sunt informatii fara fundament", a precizat Moscovici.

Ministrul Muncii Michel Sapin a afirmat totusi vineri ca vor exista diferente in functie de situatia familiala si ca taxarea veniturilor exceptionale ale sportivilor si artistilor va fi evitata.

In 27 februarie, in timpul campaniei prezidentiale, candidatul socialist a surprins promitand o rata de impozitare de 75% pentru toate veniturile care depasesc un milion de euro pe an. El adaugase atunci ca vrea sa impuna o regula simpla, potrivit careia "veniturile din capital ar trebui taxate ca si veniturile din munca".