Zona Euro a inregistrat un excedent comercial de 10,2 miliarde in octombrie, dupa un excedent de 9,5 miliarde in luna precedenta (cifre revizuite), potrivit primelor estimari publicate luni de oficiul european de statistica Eurostat, citate de AFP.

In octombrie, in raport cu septembrie, exporturile corectate cu variatiile sezoniere au scazut cu 1,4%, in timp ce importurile au crescut cu 0,6%.

Cu un an in urma, in octombrie 2011, Zona Euro inregistrase un deficit comercial de 700 milioane euro.

Ansamblul tarilor UE a inregistrat un deficit comercial de 9,4 miliarde de euro, fata de un deficit de 12,5 miliarde in septembrie. In octombrie, in raport cu septembrie, exporturile corectate cu variatiile sezoniere au scazut cu 1,7%, in timp ce importurile au crescut cu 0,3%.

Revenind asupra datelor pe primele noua luni ale anului, Eurostat precizeaza ca deficitul in domeniul energiei s-a adancit (-310,3 miliarde euro fata de -286 miliarde in aceeasi perioada a anului trecut) in timp ce excedentul pentru produsele manufacturate a crescut, stabilindu-se la 262,6 miliarde euro, fata de 175,2 miliarde euro.