Cresterea economica a Statelor Unite s-a accelerat puternic in trimestrul III, dar bazele sale raman fragile, potrivit unei noi estimari oficiale a PIB-ului american, publicata joi la Washington, scrie AFP.

Din iulie pana in septembrie, progresia produsului intern brut al tarii in raport cu trimestrul precedent al atins 3,1% in ritm anualizat, cel mai mare nivel de la inceputul anului, a precizat Departamentul Comertului.

Pentru a treia estimare, departamentul a revizuit in crestere cu 0,4 puncte rata de crestere pe care o publicase la finele lui noiembrie. Previziunea medie a analistilor miza pe o confirmare a precedentei estimari (2,7%).

In trimestrul II, cea mai mare economie a lumii a crescut oficial cu 1,3%.

Departamentul Comertului precizeaza ca noua sa estimare decurge din revizuirea in crestere a contributiei comertului exterior si progresiei consumului gospodariilor si a cheltuielilor publice.

In ciuda netei imbunatatiri a ratei de crestere in timpul verii, noile cifre arata ca bazele economice ale tarii raman fragile.

Daca ritmul de crestere a cererii interne s-a accelerat pentru a atinge oficial 1,9%, aceasta crestere ramane inferioara cu 0,3 puncte fata de cea inregistrata in primul trimestru, cand economica a progresat cu 2,0%.