Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat vineri ca institutia pe care o conduce a inceput pregatirea pentru mai multe parteneriate public-private si prin concesiune, urmand sa demareze, in a doua jumatate a anului, procedurile pentru realizarea a cel putin tre dintre ele. Potrivit ministrului, este vorba de un proiect public-public, de peste 2 miliarde de euro, privind Gara de Nord, proiectul pentru autostrada iasi- Tg. Mures si un proiect pentru portul Constanta.

"Am inceput pregatirea pentru mai multe parteneriate public-private si prin concesiune. Stiu ca nimeni nu a realizat parteriate public-private pana acum, dar vreau sa demonstrez ca se poate acest lucru si in a doua jumatate a anului vom demara procedurile pentru realizarea a cel putin trei parteriate public-private", a declarat Relu Fenechiu intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul USL.

"Deja suntem in discutii avansate pentru realizarea unui parteneriat public-public privind Gara de Nord, este un proiect de peste 2 miliarde de euro. In scurt timp vom mai demara 2 proiecte: autostrada Iasi - Tg. Mures si un proiect pentru portul Constanta", a precizat ministrul Transporturilor.