Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, se va afla in vizita in Romania pe 15 si 16 iulie, informeaza marti un comunicat al institutiei financiare internationale.

Dupa vizita in Romania, Lagarde va merge in Lituania in zilele de 17 si 18 iulie.

"In cursul vizitei sale - prima in aceste doua tari de la numirea sa in functia de director general al FMI in iulie 2011 - Lagarde se va intalni cu autoritatile si decidentii politici din cele doua tari, precum si cu reprezentanti ai sectorului privat, ai societatii civile si ai mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice actuale si provocarile care urmeaza pentru fiecare dintre cele doua tari", se arata in comunicatul citat.

La Bucuresti, Lagarde va sustine un discurs despre Romania si Europa de Est, care va viza identificarea unui nou model de crestere pentru aceasta regiune, mai precizeaza comunicatul.

La Vilnius, ea va participa la un forum de discutii privind provocarile si oportunitatile integrarii economice europene, marcand astfel inceputul mandatului Lituaniei la presedintia semestriala a Uniunii Europene.