Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat joi seara ca spera ca "intr-o saptamana, maximum zece zile sa gasim eroarea de soft si sa reluam derularea procesului de depunere a proiectelor pentru ajutorul de minimis". Intrebat care e cauza derularii deficitare a procesului de miercuri, Daniel Chitoiu a declarat ca "a fost o eroare de soft".

Ministrul Finantelor a dezmintit si informatia ca procurorii DNA ar fi venit la minister pentru investigatii, informatie data pe surse de o televiziune de stiri.

Reamintim ca Ministerul Finantelor a generat miercuri, 28 august, un scandal urias in rindul doritorilor de ajutor de minimis dupa ce site-ul pe care trebuiau inscrise proiectele a functionat defectuos. Sute de doritori nu si-au putut inregistra proiectele, site-ul fiind picat. In plus, Ministerul a anuntat in jurul orei 13.00 ca sesiunea de depunere a proiectelor s-a incheiat, desi anuntul oficial preciza ca termenul-limita este ora 17.00.

Miercuri seara, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a decis anularea concursului de proiecte depuse de IMM-uri pentru obtinerea ajutorului de minimis (fonduri guvernamentale), ca urmare a problemelor aparute in procedura de depunere on-line a cererilor.

In comunicatul postat miercuri seara pe site-ul ministerului, Daniel Chitoiu precizeaza ca a fost informat de problemele aparute in procedura de depunere on-line din cadrul schemei de minimis si a dispus imediat demararea unei anchete interne impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si alte institutii competente din domeniul sigurantei IT.

"Din primele investigatii a rezultat faptul ca resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente in urma anticiparii gresite a numarului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au aparut blocaje si mesaje de eroare in accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis", se arata in comunicat.