Premierul Victor Ponta a comentat scurt luni seara anuntul presedintelui Traian Basescu privind neaprobarea memorandumului cu FMI, declarand pentru agentia Mediafax ca nu mai avem practic acord cu FMI si CE.

Victor PontaFoto: Hotnews

Intrebat cum comenteaza anuntul presedintelui Basescu, premierul a raspuns scurt: "Nu mai avem, practic, acord cu FMI si CE".

Victor Ponta nu a facut alte comentarii.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni seara, ca a decis sa nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenti la carburanti.

Discutarea in board-ul FMI a scrisorii de intentie si a memorandumului de politici economice incheiate cu autoritatile romane, programata pentru luna decembrie, va fi amanata intrucat documentele trebuie sa contina si semnatura presedintelui tarii.

Acordul este in vigoare, insa board-ul FMI nu va mai discuta pe 18 decembrie, asa cum era programat, scrisoarea de intentie si memorandumul cu Romania, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Voinea a afirmat, la Realitatea TV, ca o astfel de situatie poate avea ca efect cresterea costurilor de imprumut ale statului.