VIDEO Guvernul nu va mai impozita venituri din jocuri de noroc, pe motiv ca nu poate afla cat se castiga

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 9 decembrie 2013, 14:39 Economie | Finanţe


Veniturile obtinute de catre persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker nu vor mai fi impozitate de Guvern, cu argumentul ca autoritatile nu pot afla castigul acestora.

Modificarea va fi operata de Guvern prin ordonanta de urgenta, conform proiectului obtinut de agentia Mediafax.

In prezent, veniturile obtinute de persoanele fizice din jocuri de noroc sunt considerate venituri impozabile si cuprind castigurile realizate ca urmare a participarii la jocuri de noroc, inclusiv cele de tip jack-pot, iar Codul Fiscal nu cuprinde reglementari care sa excluda din sfera impozabila veniturile realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la anumite tipuri de jocuri de noroc.Cu argumentul "dificultatilor intampinate" in aplicarea reglementarilor actuale referitoare la determinarea castigului obtinut de fiecare participant persoana fizic
a la anumite tipuri de jocuri de noroc, Guvernul se pregateste sa elimine din sfera impozabila a veniturilor realizate din jocuri de noroc de tipul slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, precum si jocurile specifice cazinourilor si cluburilor de poker.

"Oficiul National pentru Jocuri de Noroc a identificat o serie de neajunsuri in aplicarea prevederilor fiscale in cazul veniturilor realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la anumite tipuri de jocuri de noroc. Astfel, s-a constatat ca este dificila determinarea venitului obtinut de participant, de la acelasi platitor sau organizator de jocuri de noroc, pentru anumite tipuri de joc: slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, jocurile specifice cazinourilor si cluburilor de poker. Avand in vedere dificultatile intampinate in aplicarea reglementarilor actuale, se propune eliminarea din sfera impozabila a veniturilor realizate din tipurile de jocuri mai sus mentionate", se arata in proiectul de ordonanta.

In document se arata ca propunerea privind neimpozitarea veniturilor realizate din participarea la anumite tipuri de jocuri de noroc va fi aplicabila si in cazul celor realizate din jocuri de noroc on-line ce vor fi licentiate in Romania in perioada urmatoare, cu asigurarea ca, pana la acest moment, statul roman nu a eliberat nicio licenta sau autorizatie de functionare pentru niciun organizator de jocuri de noroc on-line.

Conform documentului, "eventualele" reduceri ale veniturilor bugetare rezultate din neimpozitarea acestor venituri urmeaza sa fie compensate cu incasarile "provenite din modificarea taxelor" prevazute de legislatia in materie pentru desfasurarea activitatii in domeniul jocurilor de noroc, "legislatie ce urmeaza a fi aplicata odata cu intrarea in vigoare a acestei ordonante".

In aceste conditii, impactul financiar asupra bugetului de stat estimat ca urmare a aplicarii acestei modificari este estimat ca pozitiv, cu un plus de 34,2 milioane lei.

Documentul obtinut de Mediafax include si exemple de situatii in care autoritatile au constatat ca exista "dificultati in aplicarea prevederilor fiscale"
, respectiv in determinarea castigului la nivelul fiecarui participant si, implicit, a impozitului aferent.

Astfel, o prima situatie intalnita in practica se refera la jocurile de tip slot-machine, iar argumentul Guvernului este ca, prin natura sa, jocul de tip slot-machine presupune o activitate de scurta durata, repetata chiar de mai multe ori pe zi, de multe ori concomitent la mai multe aparate ori in mai multe locatii, cu diverse castiguri, astfel incat jucatorului nu i se poate determina castigul.

In ceea ce priveste jocul de videoloterie (Video Lotery Terminal -VLT), este avuta in vedere eliminarea din sfera impozabila a castigurilor de la acest tip de joc cu justificarea ca mentinerea acestui impozit genereaza o situatie de concurenta neloiala intre organizatorii de jocuri tip slot-machine si loteria nationala care opereaza jocul de videoloterie (VLT).

In ceea ce priveste pariurile in cota fixa, este explicat de asemenea ca mentinerea acestui impozit genereaza o situatie de concurenta neloiala intre organizatorii de jocuri traditionali (land base) si cei care vor opera pariuri in cota fixa on-line.

Aceleasi dificultati in determinarea castigurilor realizate de participantii la tipurile de jocuri mentionate anterior sunt invocate ca fiind identificate si in cazul celor obtinute de persoanele fizice din jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor, precum si celor caracteristice activitatii cluburilor de poker.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11651 vizualizari

 • +34 (34 voturi)    
  super (Luni, 9 decembrie 2013, 14:44)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  liber la ... cash :)) cat mai mult cash, neimpozabil, fiindca nimeni nu poate spune vreodata daca sunt 10euro,un milion de euro sau o suta de miliarde de euro la bataie :))
  • +9 (9 voturi)    
   La spaga (Luni, 9 decembrie 2013, 16:59)

   CatalinPetrica [anonim] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Cu noua lege nu se mai plateste la spaga.
   Una din modalitatile prin care se dadea spaga era ca cel care trebuia sa dea spaga pierdea bani la cazinou si apoi peste cateva zile un politician norocos ii castiga. Nici nu era nevoie sa joace de a devaratelea se completau doar actele
   Nu le placea ca trebuie sa plateasca impozit pe spaga, acum au rezolvat problema
  • +8 (8 voturi)    
   Nemernicie (Luni, 9 decembrie 2013, 17:02)

   Marcelica2013 [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Ce indivizi descompusi. Asta incurajeaza ei in tara asta, jocurile de noroc. Ce motive stupide, nu se poate afla suma. Dar la oamenii care muncesc poti sa dai lege ca ai dreptul sa intri si la el in caa sa verifici, cum au facut de curand.
   Rusine guvernantilor! Nu uitati ca asa cum sunt anchetati fostii guvernanti si bagati la puscarie, asa veti fi si voi de catre cei care va vor urma. Exista o justitie imanenta, dupa cum spunea discipolul vostru, Adrian Nastase.
  • +7 (7 voturi)    
   Liber la pacaneleeee (Luni, 9 decembrie 2013, 23:00)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Helectoratul huselist e fhericiiiit!
   La pachanele si maneeeeleeeee
  • +3 (3 voturi)    
   Mafia italiana mai are de invatat... (Marţi, 10 decembrie 2013, 8:41)

   Herodot [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Trebuie sa ia lectii de la mafia romana!
  • +2 (2 voturi)    
   "Sus Mafia... (Marţi, 10 decembrie 2013, 8:52)

   Herodot [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   ... jos Patria!" - deviza mafiotilor
 • +50 (50 voturi)    
  Spalare de bani! (Luni, 9 decembrie 2013, 14:46)

  pedepsitorul [utilizator]

  -Buna ziua domnule padurar, de unde aveti sutele de mii de euro?

  -Buna, am jucat la Ruleta, si am castigat, vedeti ce curati sunt, sunt toti ai mei..toti toti !!!!
  • +33 (33 voturi)    
   cu dedicatie (Luni, 9 decembrie 2013, 15:03)

   mariage [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

   sa nu uitati ca si latrinele desfasoara niste bingouri, ce vreti sa-l impoziteze pe Felix?
   • -2 (8 voturi)    
    e de bine (Luni, 9 decembrie 2013, 15:21)

    Sorinn [utilizator] i-a raspuns lui mariage

    pe organizator(Felix) il impoziteaza, nu mai e impozitat cetateanul x care castiga la el.

    "Padurarul" acela trebuie sa si demonstreze ca banii sunt castigati la ruleta iar cazinoul ii va elibera o dovada in acest sens.

    Legea e buna si asa e si la englezi de exemplu. Este taxat doar cazinoul si se aduc bani mai multi la buget asa.

    Pana acum daca azi pierdeai 200 si maine castigai 100 plateai impozit pe acei 100 desi tu erai pe minus asa ca nu avea rost sa mai joci.
    Impozitul nefiind pe profit ci pe fiecare zi castigatoare.

    P.S: Sa nu ne repezim sa criticam fiecare lege doar pentru ca e data de USL, ocazional mai nimeresc si cate un lucru bun
    • +19 (19 voturi)    
     e de rau (Luni, 9 decembrie 2013, 15:51)

     Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui Sorinn

     Coane Sorine,

     In Romania impozitarea se face "la sursa", adica cel care-ti da banii (angajatorul - daca-ti castigi traiul prin munca cinstita, firma de jocuri de noroc - daca-ti castigi traiul din loterie) trebuie sa-ti retina impozitul aferent castigului, dupa care sa-l predea Fiscului.
     Dar cum "e dificil" sa calculeze firma de jocuri de noroc ce trebuie sa retina, s-au scos cu faza asta. Adica, pe intelesul tuturor, se da liber la firme axate pe jocuri de noroc. De obicei astea nu vin singure, ci sunt insotite de chestii adiacente foarte serioase: spalare de bani, evaziune fiscala, mafii de diverse feluri, trafic de droguri/arme/prostitutie etc.

     "Viitor de aur tara noastra are!"
     • -3 (5 voturi)    
      vorbesti sa n-adormi? (Luni, 9 decembrie 2013, 16:24)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui Berzelius

      scrie in articol.. vor creste impozitele pe activitatile economice respectiva. daca vrea sa spele un milion de euro, cazinoul va trebui sa plateasca impozitul aferent rularii unei sume atat de mari.

      eu propun sa se generalizeze acest sistem de castiguri in sectorul privat.. prin contract sa primesti salariul zilnic printr-un fel de masinarie care actioneaza aleator. se poate face lejer un 'joc' care sa garanteze cu probabilitate de 99% ca intr-un an vei castiga suma X chiar daca intr-una din zile s-ar putea sa vii cu bani de acasa.. si fiscul roman, aplicand aceeasi logica, nu va mai putea sa-ti impoziteze munca.. :)
 • +24 (24 voturi)    
  Bravo !!! (Luni, 9 decembrie 2013, 14:46)

  capsunel [utilizator]

  Nu e mai simplu sa ascundem incompetenta sub niste taxe noi sau taxe marite ?
 • +21 (21 voturi)    
  AHAHAHA (Luni, 9 decembrie 2013, 14:54)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Guvernul asta e mai tare decat cei de la Times New Roman.....rad de nu mai pot cand citesc ce nazbatii ii mai lovesc
  • +16 (16 voturi)    
   daca n-ar fi trist ar fi hazliu... (Luni, 9 decembrie 2013, 15:26)

   dadan [utilizator] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   adica cel mai usor se colecteaza in orice societate taxarea benzinei... deci acolo se insista.... daca e prea complicat de verificat si implica munca atunci mai bine se renunta caci astia de la guvernare nu prea au chef sa munceasca ...daca pui un copil de 10 ani in fruntea guvernului ar face poate la fel .... dar toti doctorii astia din guvern au pretentii ca sunt specialisti... de ce nu-l intreaba ponta pe georgescu cum e si cu impozitarea?
   Daca pun taxa pe benzina se impune o mica revolta cetateneasca caci prea ne iau de prosti...
 • +31 (33 voturi)    
  Liber la spalatul de bani! (Luni, 9 decembrie 2013, 14:55)

  tr0uble [utilizator]

  Ai primit o mita consistenta?
  Ai facut niste afaceri mai necurate si te-ai trezit cu o sacosa de bani?


  NICI O PROBLEMA!!!

  GUVERNUL CEL MAI CINSTIT TE SCOATE DIN PACAT!!!

  ponTOLOMACUL iti da voie sa spui ca i-ai castigat la cazinou sau la pacanele si esti ok!

  Auzi motivare la ei.."e greu sa ii impozitam" deci nu ii mai impozitam deloc...
  Pe zi ce trece creste nivelul de scarba fata de acesti imbecili..
  • +13 (13 voturi)    
   Deja s-a intamplat... (Luni, 9 decembrie 2013, 15:49)

   Zgabeartza Iftode [utilizator] i-a raspuns lui tr0uble

   ... soferul lui Daniel Constantin, sotul verisoarei dnei Constantin a castigat 33.000 de euro la Bingo, sa-i traiasca!!!

   Care era probabilitatea? E pur si muove!
 • +24 (24 voturi)    
  Traiasca impozitarea muncii!!! (Luni, 9 decembrie 2013, 14:56)

  Mao2 [utilizator]

  Jos impozitul pe noroc!!!
 • +18 (18 voturi)    
  Asta e cu dedicatie specială (Luni, 9 decembrie 2013, 14:57)

  Wan Ted [utilizator]

  pentru Excelenţa Sa, respectiv nea Mişu Vlasov. Prietenii ştiu de ce: http://goo.gl/FWS1Qg
 • +23 (23 voturi)    
  Va rog frumos, (Luni, 9 decembrie 2013, 15:02)

  AcvilaNeagra [utilizator]

  Sa-mi spuna cineva ca e 1 aprilie ca nu cred o asemenea stire !
 • +19 (21 voturi)    
  Asta e cu dedicatie pt. Loteria Romana ... (Luni, 9 decembrie 2013, 15:05)

  DEMA GOGU' [utilizator]

  Domnul Truica ,ii da un procent gras lui Ponta cel spagar ,din contractele cu Loteria Romana ! Ponta e baiat strangator,...stie tata socru ,nu-i asa?!
 • +18 (18 voturi)    
  HAHAHAHAHA !!! (Luni, 9 decembrie 2013, 15:11)

  the [utilizator]

  adicà din gogoserii se stie exact cât se câstiga ...
 • +16 (18 voturi)    
  Nemaipomenit! (Luni, 9 decembrie 2013, 15:18)

  Sani [utilizator]

  Bai 70% USL-ama, daca aveti copii/nepoti, va veti bucura nespus cand langa blocul vostru apar cluburi de Bingo, Poker, ....,masaj erotic (bordeluri carevasazica)...ca doar vor castiga cat doresc!

  Ah, vor aparea si biserici sponsorizate de FSN - USL ca sa-si spele pacatele copii dupa ce-si "spala" banii in stabilimentele mai sus amintite.

  Bravo USL!
  Bravo votanti USL!
 • +22 (22 voturi)    
  se pot impozita (Luni, 9 decembrie 2013, 15:18)

  mariusxmarius [utilizator]

  Toate masinile respective au mai multe contoare din care se pot afla, la virgula, cat s-a jucat si cat s-a casticat.
  Stiu asta pentru ca am lucrat cu ele vreo 2 ani.
  Am avut un proiect prin care fiscul din Italia putea citi la orice ora aceste informatii mai mult daca erau modificari nelineare erau trimise mesaje de alarma la fisc.

  Tehnic este posibil!
  In alte tari exista de ani de zile un sistem prin care orice slot machine trebuie conectata la fisc(amenzi maaari pt 'jmecheri') iar taxe se platesc pe castigul real, este cat se poate de simplu.
  Problema este la guvernanti, ei nu doresc sa faca asta.
  • +4 (8 voturi)    
   Intr-o tara normala cu oameni normali!! (Luni, 9 decembrie 2013, 15:40)

   tr0uble [utilizator] i-a raspuns lui mariusxmarius

   In mizeria asta de tara suntem prea prosti sa ne duca mintea la asa ceva.

   Tu nu te uiti pe cine au votat 70% dintre cei 30% iesiti la vot?!!?
   Astia nu-si vad decat galeata si punga de malai primita ca mita. Nu inteleg ei ca aceste jocuri de noroc sunt de fapt niste programe pe calculator gandite din start sa le ia banii.
   Sa spui ca e dificil sa colectezi impozitele si ca atare mai bine nu le colectezi este o recunoastere publica a prostei, incompetentei si nesimtirii unor angajati ai statului platiti din banii publici.
   Aceasta afirmatie in orice tara civilizata ducea instant la demisia/demiterea directorilor institutiilor responsabile, sa nu mai spunem de mersul mai departe pe scara ierarhica pana la ministri si prim ministri. In mizeria asta de tara nu se va intampla nimic...cu exceptia spalarii unor cantitati impresionante de bani negri pana cand aceasta ordonanta va fi invalidata si trimisa alaturi de emitent la cosul de gunoi...
  • +10 (12 voturi)    
   Exact (Luni, 9 decembrie 2013, 15:43)

   Milka Man [utilizator] i-a raspuns lui mariusxmarius

   Impozitarea se face automat la sursa! E atat de simplu, de iti sta mintea in loc cum tampitii din USL "nu s-au gandit" macar sa caute pe google....
 • +11 (11 voturi)    
  Sigur ca da... (Luni, 9 decembrie 2013, 15:24)

  BPM [utilizator]

  ...la jocurile de noroc este putin mai complicat decat impozitarea la pompa de combustibil, la chirii sau "constructii speciale"...in primul rand pentru ca trebuie sa mai si gandesti...
 • +13 (13 voturi)    
  Gainarie cu argumentatie subtire (Luni, 9 decembrie 2013, 15:27)

  Teh-nik [utilizator]

  Adicatelea un aparat de tip slot, nu are in spate un computer cu un soft care stie cati bani sa dea din cand in cand fraierului, dupa calcule probabilistice vorbind, ca sa nu-si piarda interesul. Asadar daca stie cand sa dea drumul la castig, nu stiu de ce nu ar sti sa opreasca o mica parte drept impozit la sursa. Ce mai, golaneala in toata regula. Intr-o societatea informatizata nu se poate urmari asa ceva, mai sa fie? E valabil pt toate jocurile de noroc, pt ca majoritatea au in spate sisteme informatice sau pot avea pt control. Poate am ramas la cele mecanice cu resorturi si biela manivela si noi nu stim. Avem de a face aici cu un viciu ce trebuie taxat, de ce sa sufere numai fumatorii, amatorii de alcool, cafea sau altele.Spalatorie de bani cam asta se doreste cu siretenia asta.
 • +13 (15 voturi)    
  Hi-hi-hi (Luni, 9 decembrie 2013, 15:32)

  rad_prostii [utilizator]

  Sa vezi acum imbulzeala printre membrii usl la salile de joc, unde sa fie pozati, vazuti mai ales cu milioanele (aduse de acasa) catigate in cateva minute.

  Avem 7,4 milioane de inteligenti pe care usl se bazeaza in devalizarea tarii
 • +9 (11 voturi)    
  Foarte interesant (Luni, 9 decembrie 2013, 15:40)

  Milka Man [utilizator]

  In toate tarile din Europa se impoziteaza castigurile din jocurile de noroc...Numai Romania "nu poate"! Chiar asa mult au contribuit patronii caselor de pariuri si pacanele la campania USL? Cum naiba pot sa vina cu idei din astea???? .Hai, da-ma in judecata, tata pacanelelor!!!
 • +10 (10 voturi)    
  Pe cand anularea TVA-ului? (Luni, 9 decembrie 2013, 15:42)

  Luke [utilizator]

  Oare cand vor anula si TVA-ul pe aceeasi logica?
  Un motiv in plus pe langa faptul ca nu-l pot colecta ar fi si faptul ca mai dau si bani de la buget pentru decontari fictive.
 • +11 (13 voturi)    
  OG? (Luni, 9 decembrie 2013, 15:45)

  Luc2012 [utilizator]

  de ce ordonanta de urgenta?? unde vede guvernul urgenta aici? mama voastra de banditi....
 • +10 (10 voturi)    
  Bun (Luni, 9 decembrie 2013, 15:47)

  nano2k [utilizator]

  De maine sa declaram ca e un noroc ca fost platita o factura sau din noroc am incasat un salariu!
  Ca de fapt asta e si adevarul, la cate tepe si incapacitati de plata sunt in tara asta, nu?

  Yeee traiasca cel mai "cistit" govern, traiasca si-nfloreasca!!!
 • +13 (13 voturi)    
  Pacat ca nu doare prostia (Luni, 9 decembrie 2013, 15:47)

  bigbrother [utilizator]

  Adica se pot impozita jgeaburile dar nu se pot impozita jocurile de noroc..am trait sa o aud si pe asta, iar explicatia nu doar ca e derizorie, este de o prostie crasa sau de o rautate fara margini, ramane de vazut cine e destinatarul acestei scutiri care va pompa bani in campaniile electorale viitoare.

  Asta ca sa nu mai vorbim de chinezii care isi vor deschide zeci de cazinouri online cu dedicatie pentru Romania, prin care sa ia banii fraierilor amatori de castiguri rapide.

  Ma gandesc ca daca toti angajatii din firmele din Romania ar trece pe comision in loc de salariu, acestea nu ar trebui sa mai fie impozitate, pentru ca nu se stie cat castiga fiecare angajat: azi castiga un leu, maine poate castiga doi lei sau nimic, deci nu se poate determina castigul.
 • +15 (15 voturi)    
  [...] (Luni, 9 decembrie 2013, 15:48)

  JeSuisRoumain [utilizator]

  legea asta a fost facuta cu talc.
  sa poata ei sifona niste bani.
  scenariu:
  - DNA-ul aici, de unde aveti domnule aceste doua milioane!
  - I-am castigat domne la loto si la ruleta, ce aveti cu bine!
  - A, da, corect, sunteti curati! Ne scuzati!
  - normal domne ca sunt curat, acum plecati repede de pe proprietatea mea! hai papapa.

  Ce sa mai spui ? o mana o spala pe alta si deschide calea spre mita si spaga in cel mai pur si mai curat stil mafiot.
 • +9 (11 voturi)    
  Guvernul nu va mai impozita veniturile din jocuril (Luni, 9 decembrie 2013, 15:48)

  Melkedisiec [utilizator]

  Cum este cu alinierea la legislația europeană? Să nu mai plătească impozit adormitul pocherist?
 • +12 (14 voturi)    
  Nicio surpriza ! (Luni, 9 decembrie 2013, 15:49)

  mircea_cjn [utilizator]

  Nu e cazul sa va mirati.
  Aici e vorba de afacerea grasa, numita LOTERIA ROMANA. Unde castigator - fara licitatie - a fost desemnat de catre USL, firma NOVO.....
  Scutirea de impozite la acest tip de afacere inseamna sute de milioane de euro in buzunarele USL pentru campaniile electorale.
  • -3 (3 voturi)    
   nu intelegi (Luni, 9 decembrie 2013, 16:14)

   Sorinn [utilizator] i-a raspuns lui mircea_cjn

   tu inca nu intelegi ca este scutit de impozit jucatorul nu firma?
 • -6 (6 voturi)    
  cititi mai atent (Luni, 9 decembrie 2013, 16:01)

  eduart [utilizator]

  Va agitati degeaba , n-ati inteles nimic ,e vorba de persoanele fizice care castiga la jocurile de noroc ,adica daca castigi la pariu o suma de bani nu-ti mai ia cei 16% impozit aferenti sumei castigate
  • -3 (3 voturi)    
   da (Luni, 9 decembrie 2013, 16:22)

   Sorinn [utilizator] i-a raspuns lui eduart

   asta incerc sa spun si eu dar pentru ca legea e data de USL trebuie sa fie proasta dupa parerea lor
  • +4 (4 voturi)    
   He-he-he (Luni, 9 decembrie 2013, 16:37)

   rad_prostii [utilizator] i-a raspuns lui eduart

   Citim foarte atent:
   1. se pot spala bani furati, spagile
   2 scapa clientela si de impozit

   Am citit atent, mi-a scapat ceva?
   • +1 (1 vot)    
    Da, da, e-n folosul cetateanului (Marţi, 10 decembrie 2013, 9:12)

    hatru [utilizator] i-a raspuns lui rad_prostii

    Daca muncesc din greu imi ia statul de ma incovoaie. Daca-mi pica niste bani din cer, brusc statul nu mai vrea nimic de la mine. Si eu, ca boul, ma mai si revolt.
 • +4 (4 voturi)    
  Guvern incompetent (Luni, 9 decembrie 2013, 16:05)

  RTK [utilizator]

  In loc sa incurajati munca (prin reducerea birocratiei, taxe - in special pt IMM-uri - care aduc bani la buget) voi incurajati specula si jocurile de noroc.

  Un guvern profund incompetent.
 • -3 (3 voturi)    
  Are o logica acest act normativ (Luni, 9 decembrie 2013, 16:07)

  marius123 [utilizator]

  Se pare ca multi dintre voi nu jucati.

  Eu de exemplu daca joc la slot-machine e posibil sa castig. Dar nu exista o evidenta pe persoana cat am cheltuit. Adica fiscul vede cati bani am scos, dar nu vede cati am bagat. E posibil de ex. sa "bag" 5000 de lei si sa scot 2000. E absurd sa fiu impozitat pe 2000 cand de fapt eu sunt in pierdere. Adica logica impozitului se refera la impozit pe profit, dar cine e jucator stie ca 99% sunt in pierdere, adica baga mai mult decat scot.

  La fel si la pariurile in cota fixa. Ei imi iau impozit cand scot (16% daca e peste 5-600 lei castig/bilet) dar nu vede ca eu poate am cheltuit (nu numai in ziua aia...pe an financiar de exemplu) mai mult.
  Adica practic statul ia bani acum din pierderile jucatorilor, ca majoritatea pierd.

  Eu am jucat si la cazinouri in UK, sume mici ce-i drept si nu-ti ia niciun impozit pe castig.
  • 0 (0 voturi)    
   s-au gandit fix la tine (Marţi, 10 decembrie 2013, 9:14)

   hatru [utilizator] i-a raspuns lui marius123

   Cum sa-ti fie mai bine. Asta era problema tarii "de urgenta", sa nu vada Gogu ca viata e de maro.
 • +4 (4 voturi)    
  Sera jocurilor de noroc (Luni, 9 decembrie 2013, 16:12)

  Luke [utilizator]

  Propun patronilor din ro ca in locul zilei de salar sa organizeze seara jocurilor de noroc. Fiecare angajat va juca o partida de X si 0 cu patronul. Salarul va fi pentru toti minim pe economie, restul banilor vor fi castigati al X0.
 • +3 (3 voturi)    
  hmm (Luni, 9 decembrie 2013, 16:18)

  ionutBv [anonim]

  o sa cer sa fiu platit in jetoane de acum.
 • +4 (4 voturi)    
  btw (Luni, 9 decembrie 2013, 16:21)

  ionutBv [anonim]

  presimt ca norocul multor oameni o sa se schimbe
 • +4 (4 voturi)    
  pai si salarul meu de unde il stiu? (Luni, 9 decembrie 2013, 16:27)

  sorin3 [utilizator]

  propun ca prin lege cei ce lucreaza la negru si nu-si declara veniturile sa fie scutiti de plata impozitelor.
  Cit de aberant a ajuns acest guvern.
  La fel de nesimtit ca si ceilalti dar mult mai prosti si deci mai infumurati.
 • +2 (2 voturi)    
  idee (Luni, 9 decembrie 2013, 16:29)

  sorin3 [utilizator]

  toate firmele din ro sa-si treaca in obiectul de activitate poker-ul, si in loc de salar sa jucam o partida cu patronul... scenariul ar fi mai simplu la 21, casa pierde angajatii cistiga salarul si... hocus pocus nu mai platesc impozit.
 • +1 (1 vot)    
  Super (Luni, 9 decembrie 2013, 16:35)

  bogdan1477 [utilizator]

  Deci daca eu am 100 de mil de eur negri, pe care n-am nici un act, pot oricind aranja cu o firma de pariuri sa "cistig" 100 mil eur, bani pe care firma de pariuri nu plateste impozit, eu nu platesc impozit, deci tgreaba merge struna.

  Pai ce, sa vina fiscul sa-l intrebe pe aditsa nastase de exemplu, de unde a avut 700.000 eur cash sa plateasca daunele la isc? Poporu moare de grija creditului luat de fii-sa lu Basescu la antena3, iar baietii destepti rezolva chestiile grele pe la spate. adevarul e ca in viata prostia se plateste. Si cit timp vor fi suficienti votanti care casca gura la antena3 si voteaza cu cine trebuie, bajetsii vor continua sa aplice metoda asta.
  • -2 (2 voturi)    
   tot nu intelegi (Luni, 9 decembrie 2013, 16:43)

   Sorinn [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   firma va plati impozit pe acei 100mil euro pe care ii ruleaza ca sa ii castigi tu.
   • +3 (3 voturi)    
    da? (Luni, 9 decembrie 2013, 16:47)

    sorin3 [utilizator] i-a raspuns lui Sorinn

    pai daca statul stie cit sa ia impozit de la firma, inseamna ca stie sa ia si de la persoana(ca se calculeaza pe aceiasi suma), ori tocmai ce am aflat ca statul nu poate sa stie in cazul persoaneleor deci nici in cel al firmelor.
    • 0 (0 voturi)    
     complicat (Luni, 9 decembrie 2013, 16:58)

     Sorinn [utilizator] i-a raspuns lui sorin3

     Firma poate sa fie din afara caz in care nu trebuie sa raporteze statului roman nimic si face concurenta unei firme locale care plateste.

     Motivatia asta ca "nu poate afla" e probabil un titlu de presa ori au fost ei atat de incompetenti incat sa declare ca asta e motivul principal.

     Motivul corect este ca jucatorii azi pierd, maine castiga iar statul le lua taxa doar in ziua cand castigau nu pe profitul anual cum ar fi fost normal.
     Iar din cauza asta nu aveai cum sa faci profit asa ca nu mai jucai iar statul nu mai incasa nimic.
     Acum fiind rulajul mai mare datorita scoaterii impozitului pe castig, se va colecta mai mult de la sursa(cazino, club de poker, etc).
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 9 decembrie 2013, 16:45)

  [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  lege pentru Turnatorul Sef... (Luni, 9 decembrie 2013, 17:04)

  visio [utilizator]

  vezi ce inseamna sa fii gurist-sef? ce bine traiesti?
 • +2 (2 voturi)    
  hmmm (Luni, 9 decembrie 2013, 18:16)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  Asta n-are vreo legătură cu "Loteria Romana pregateste un nou contract care va fi atribuit fara licitatie. De data aceasta pentru servicii de loterie 6/49, 5/40 si Joker " ?!?

  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-15929023-loteria-romana-pregateste-nou-contract-care-atribuit-fara-licitatie-data-aceasta-pentru-servicii-loterie-6-49-5-50-joker.htm
 • +2 (2 voturi)    
  urgenta ? (Luni, 9 decembrie 2013, 21:37)

  liviusmaximus [utilizator]

  Cainii latra, caravana trece...
  Firmele organizatoare declara castigatori ca la listele electorale. Multi, deci le scade profitul. Castigatorii nu platesc conform OUG !!!. Hocus pocus bani curati. Corelat cu loteria, bingo felix si legea pt pacanele, treaba-i gata. Asadar, impozitam fosele septice ca si constructii speciale, dar sifonam la jocurile de noroc inclusiv Online. Ia urmariti voi ce face ghita rtv zilele astea...
 • +1 (1 vot)    
  Cum adica n-ai cum sa-i aduni?! (Marţi, 10 decembrie 2013, 5:47)

  John M. [utilizator]

  In Vegas agentul fiscal (IRS) sta la caserie. Vine clientul cu jetoanele, primeste cash-ul pe ele si plateste pe loc. Daca face pe nebunul, IRS ii pune catusele. Ce-i asa de greu?!
 • +1 (1 vot)    
  Impozitare la sursa (Marţi, 10 decembrie 2013, 10:51)

  benicio [utilizator]

  Eu nu inteleg de ce nu se practica impozitarea la sursa. Firma de jocuri de noroc taie bon de plata cu suma neta, dupa retinerea impozitului si ei ii revine obligatia de a plati impozitul clientului.
 • 0 (0 voturi)    
  pacat ca nu se poate scrie fluieratul (Miercuri, 11 decembrie 2013, 16:13)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  ar fi unul foarte lung, a paguba !
  pe unii ii garboveste de taxe si impozite, pe altii nu-i impoziteaza deloc!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by