O investitie tip "greenfield" in valoare de peste 1,5 milioane de euro, apartinand companiei germane Stanzwerk Wetter AG si care va produce produce mecanisme si sisteme de rabatere pentru mobila, a fost inaugurata, marti, in orasul aradean Ineu, relateaza Agerpres.

In hala de productie cu o suprafata de 2.700 mp vor lucra 50 de persoane, insa compania germana intentioneaza sa creeze pana in 2018 alte 100 de noi locuri de munca in localitate prin deschiderea altor doua hale de productie.

Prezent la festivitatea inaugurala, proprietarul companiei germane, Christoph Siechelschmidt, a tinut sa isi exprime intreaga gratitudine Primariei orasului Ineu, care a dat dovada de multa solicitudine si le-a acordat intregul sprijin pentru ca lucrurile sa se miste in ritmul dorit.

"Am venit imediat dupa alegerile locale din 2012 si, dupa ce am vorbit circa 5 minute cu noul primar, Calin Abrudan, ne-am inteles. Practic, totul s-a derulat foarte repede, asa dupa cum ne-am dorit de altfel si iata ca, la 22 de luni de cand am venit pentru prima oara in Ineu, noua capacitate de productie a fost pusa in functiune. Hala este cu pereti de tip "sandwich", fiind construita de firma aradeana Mr.FAB", a spus Christoph Siechelschmidt.

Totodata, acesta i-a inmanat primarului Calin Abrudan solicitarea oficiala de a achizitiona alte doua terenuri pentru constructia noilor hale de productie avute in proiect.

La randul sau, directorul general al noii capacitati de productie, Jorg Georgi, un cetatean german care locuieste de mai multa vreme in Ineu si conduce un ONG care s-a ocupat de persoanele cu dizabilitati, a anutat ca va cauta sa ofere, in masura posibilitatilor, locuri de munca persoanelor din aceasta categorie.

De asemenea, Jorg Georgi a anuntat ca 'Stanzwerk Wetter' va colabora cu firmele aradene, urmand sa asigure locuri pentru efectuarea practicii de catre elevi ai liceelor tehnologice si scolilor profesionale.