Veniturile la bugetul de stat au fost cu "trei - trei miliarde si jumatate" lei mai mari fata de nivelul programat in primul trimestru al acestui an, a declarat luni premierul Victor Ponta, care a precizat ca acest nivel permite reducerea TVA inainte de 1 ianuarie 2016.

"Avem o colectare mult peste asteptari a veniturilor la buget", a spus Ponta, dupa sedinta saptamanala a conducerii PSD, aratand ca in primul trimestru s-au inregistrat si cheltuieli mai mici fata de nivelul programat.

Astfel, gradul de incasare a veniturilor a fost de "107% fata de program" iar in martie nivelul a fost de 114%, a continuat Victor Ponta, care a pus acest rezultat pe seama efectelor luptei impotriva evaziunii fiscale.

"Aceasta situatie ne permite sa mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscala legata de TVA chiar inainte de intrarea in vigoare a Codului Fiscal", programata pentru 1 ianuarie 2016, a spus primul ministru

El s-a declarat optimist in ceea ce priveste efectele acestei masuri asupra veniturilor bugetului, aratand ca, dupa reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, incasarile la buget au scazut cu doar 3 puncte, pe fondul cresterii gradului de conformare dar si al unui "ANAF puternic".