Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat marti ca in unele situatii ANAF a dat dovada de exces de zel, iar modul in care institutia interactioneaza cu mediul privat ar trebui sa fie normal, chiar prietenesc.

HotNews.roFoto: Hotnews

"ANAF cauta sa respecte prevederile legale. Este adevarat ca in unele situatii este poate un exces de zel aici, este un subiect la care e nevoie de lucru in timp, nu poti schimba abordarea unei structuri publice intr-un timp foarte scurt. Eu tin foarte mult, am spus-o de foarte multe ori colegilor de la ANAF, tin mult ca modul in care interactioneaza cu mediul privat sa fie unul normal si, de multe ori, chiar prietenesc. Adica sa nu fie o abordare sa spunem abuziva", a spus Teodorovici la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca a cerut o situatie a modului in care ANAF a fost prezent pe litoral intre 1 si 3 mai pentru a sti exact care a fost numarul de controale, efectele, amenzile si situatiile neplacute de care s-au lovit lucratorii institutiei.

"Trebuie schimbata abordarea in care se fac controale. Acum se fac in urma unor sesizari din diferite zone, rapoartele Curtii de Conturi sau alte surse de informare. Trebuie un pic adaugat si schimbat pe fond, si anume un esantion de verificat trebuie stabilit foarte clar pe elemente foarte transparente. In esantionul de control lunar trebuie sa fie aduse companii din fiecare categorie a agentilor economici, si mari, si mijlocii si mici, egale cu ponderea pe care acestea o au in totalul de companii nationale", a precizat ministrul de Finante.