O misiune tehnica a Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene soseste marti la Bucuresti pentru discutii tehnice referitoare la Codul Fiscal si la stadiul implementarii masurilor cuprinse in programul cu cu cele doua institutii financiare internationale, potrivit Agerpres.

Misiunea FMI si CE urmeaza sa se incheie in 26 mai.

'Este o misiune tehnica si eu sper sa fie o misiune cu succes la final, astfel incat sa putem readuce in discutie programul cu FMI, Comisia Europeana si cu Banca Mondiala. Am avut chiar saptamana aceasta la Bruxelles o participare la Consiliul de Ministri ai Finantelor, ECOFIN, unde am reiterat faptul ca Romania este angajata ferm in a-si readuce in discutie acest program si a-l inchide cu succes in septembrie", a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, in 15 mai.

El a precizat ca scopul misiunii tehnice este acela de a discuta fiecare masura din Codul Fiscal pe baza de argumente, insa a subliniat ca Romania are nevoie de relaxare fiscala.

Temele asupra carora Romania nu a cazut de acord in cadrul discutiilor anterioare cu institutiile financiare internationale sunt legate de rezolvarea problemelor la complexurile energetice Oltenia si Hunedoara si de liberalizarea pietei gazelor, insa in ambele cazuri s-au facut progrese, iar discutiile vor fi reluate incepand de marti cu misiunea tehnica a FMI, CE si BM care soseste la Bucuresti.

"Aspectele asupra carora nu s-a cazut de acord, in acordul discutiilor anterioare, au fost cele legate de rezolvarea problemelor la CE Oltenia si Hunedoara si de liberalizare a pietei gazelor. In acest caz s-au facut progrese, le vom discuta cu reprezentantii misiunii si le vom anunta ulterior", a declarat luni Alexandra Cojocaru, director in cadrul Ministrului Finantelor Publice.

Actualul acord al Romaniei cu Fondul Monetar International urmeaza sa se incheie in luna septembrie a acestui an.