Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, va incerca sa blocheze orice tentativa a Uniunii Europene de a folosi banii britanici pentru noul program de salvare a Greciei, scrie marti presa britanica, citata de AFP.

Osborne a subliniat opozitia britanicilor de a participa la refinantarea Greciei, in cadrul discutiilor telefonice cu omologii sau europeni, inaintea reuniunii membrilor Eurogrup de la Bruxelles, scriu Financial Times si alte publicatii.

"Colegii nostri din eurozona au primit un mesaj puternic si limpede potrivit caruia nu va fi acceptabila modificarea cu aceasta ocazie a pozitiei britanice privind programele europene de salvare financiara", a declarat o sursa din ministerul britanic de Finante.

"Ideea ca ar putea fi vorba despre o contributie a contribuabililor britanici in acest nou acord cu Grecia este condamnata dinainte", a adaugat sursa citata.

In 2010, premierul David Cameron a anuntat ca a ajuns la un acord potrivit caruia programul de urgenta, Mecanismul European de Stabilinitate Financiara (MESF), care include cei 28 de membri ai UE, nu va mai fi utilizat pentru operatiuni de sprijin financiar al tarilor din zona euro, dupa ce a fost folosit pentru Irlanda si Portugalia.

Doar cei 19 membri ai zonei euro au responsabilitatea de a contribui la programe de sprijin financiar.