Consiliul Investitorilor Straini a anuntat intr-un comunicat de presa ca sustine adoptarea noului Cod Fiscal in varianta aprobata de Parlament, varianta pe care presedintele Klaus Iohannis a retrimis-o spre reexaminare pe motiv ca poate duce la dezechilibre bugetare majore.

"Multe din prevederile noului Cod Fiscal reprezinta un important pas inainte in zona de modernizare si clarificare a cadrului fiscal romanesc. Proiectul noului Cod Fiscal este rezultatul unui efort sustinut al mediului de afaceri din Romania derulat pe parcursul ultimilor 2 ani impreuna cu autoritatile. Consideram ca textul adoptat de Parlament in urma cu o luna reprezinta o imbunatatire substantiala a legislatiei fiscale din Romania, care aduce mai multa claritate si predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu si lung", se arata in comunicatul Consiliului Investitorilor Straini.

Companiile care fac parte din Consiliu "aprecieaza initiativa de reducere a poverii fiscale din Romania, fapt ce poate ajuta la cresterea competitivitatii tarii noastre in regiune".

Pe de alta parte, Consiliul Investitorilor Straini sustine ca "viabilitatea noilor masuri fiscale este la fel de importanta deoarece pentru investitori" si cere "pastrarea disciplinei bugetare pentru a nu exista derapaje macroeconomice care sa necesite ajustari fiscale ulterioare".

Consiliul Investitorilor Straini - FIC este asociatia in care sunt grupati cei mai mari 120 de investitori straini din Romania. Eric Stab, presedinte si CEO al GDF Suez Energy Romania, este presedintele Consiliului.