Cifra de afaceri din industrie pe total, piata interna si piata externa, a crescut, in luna iunie 2015, atat fata de luna precedenta cu 7,2%, cat si fata de luna corespunzatoare din anul trecut, cu 6,5%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica citat de Agerpres.

Evolutia din iunie, raportata la mai, a avut la baza cresterea industriei prelucratoare (+7,5%). Pe de alta parte, insa, industria extractiva a scazut cu 0,8%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in toate sectoarele: industria bunurilor de uz curent (+10,4%), industria bunurilor de capital (+9,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,2%), industria energetica (+4,3%) si industria bunurilor intermediare (+4,2%).

Cifra de afaceri din industrie, in luna iunie 2015, fata de luna iunie 2014, a avansat ca urmare a cresterilor din industria prelucratoare (+7,1%), care a compensat scaderea de 8,3% din industria extractiva. 'Pe marile grupe industriale, cresteri au inregistrat: industria bunurilor de capital (+12,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,1%), industria bunurilor intermediare (+7,6%) si industria bunurilor de uz curent (+5,7%). Industria energetica a scazut cu 15,4%', potrivit sursei citate.

In semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a crescut, in termeni nominali, cu 1,9%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+2%). Pe de alta parte, industria extractiva a scazut cu 0,9%. Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor de capital (+7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+5%), industria bunurilor intermediare (+4,6%) si industria bunurilor de uz curent (+0,5%). Scaderi s-au inregistrat in industria energetica (-21,5%).