Mai multi apropiati ai lui Putin ar fi beneficiat de tranzactii ale Deutsche Bank. SUA investigheaza daca banca a incalcat legislatia
Departamentul de Justitie din Statele Unite investigheaza daca cea mai mare banca din Germania a efectuat corect tranzactii de pana la 6 miliarde de dolari, care ar fi putut sa mascheze iesiri de fonduri din Rusia, au spus sursele.
Deutsche Bank face propriile verificari ale tranzactiilor respective, analizand conturi legate de circa 12 entitati pentru care a efectuat asa-numite tranzactii in oglinda intre Moscova si Londra, au aratat sursele.
In mai multe cazuri, activele din aceste conturi ar fi apartinut unor asociati ai lui Putin, intre care o ruda mai indepartata a presedintelui rus si doi prieteni vechi, Arkadi si Boris Rotenberg, care s-au imbogatit prin contracte cu companii de stat si care sunt pe lista sanctiunilor SUA.
Nu exista informatii ca cei doi Rotenberg sau alte persoane cu legaturi cu aceste conturi ar fi investigati.
Tranzactiile de acest tip sunt legale. Ce vor sa stie procurorii americani este daca banca a incalcat legislatia bancara din SUA, inclusiv cea referitoare la spalarea de bani.
Un reprezentant al fratilor Rotenberg a negat orice implicare a acestora in tranzactiile respective.
Un purtator de cuvant al Kremlinului a refuzat sa comenteze ceea ce a numit "acuzatii fara substanta".
In ultimele luni, pe fondul incetinirii activitatilor in Rusia, Deutsche Bank a redus numarul de angajati si a inchis divizia de tranzactii cu instrumente financiare din aceasta tara.
Banca germana este vizata deja in trei anchete penale in Statele Unite si anticipeaza costuri de ordinul miliardelor de dolari, partial din cauza costurilor litigiilor.
Suspiciunile ca apropiati ai lui Putin au incercat sa scoata bani din Rusia intra in contradictie cu apelurile frecvente ale presedintelui ca rusii sa investeasca in propria tara.
Un oficial rus de rang inalt a confirmat ca Putin stie despre investigatia de la Deutsche Bank si acuzatiile legate de implicarea fratilor Rotenberg.
Oficiali rusi sunt ingrijorati ca acest caz ar putea declansa o controversa similara cu cea legata de conturi rusesti la Bank of New York, izbucnita in urma cu 15 ani. Banca respectiva a admis ca nu a informat despre miliardele de dolari care au intrat in conturile sale din Rusia, evitand plata taxelor in tara respectiva.
Fratii Rotenberg sunt printre cei mai bogati oameni de afaceri din Rusia si se afla de anul trecut pe lista persoanelor supuse sanctiunilor SUA, impuse in contextul crizei din Ucraina.
Cei doi si-au construit averile in timpul mandatelor de 15 ani ale lui Putin, in parte prin contracte cu grupul Gazprom si alte companii de stat. La sfarsitul lui 2014, averile celor doi se ridicau la peste 3 miliarde de dolari fiecare, potrivit datelor Bloomberg.
Nu exista informatii ca Deutsche Bank ar fi administrat active ale fratilor Rotenberg sau alte altor persoane dupa ce acestia au fost sanctionati de SUA, a spus o persoana apropiata investigatiei.
In octombrie 2014, banca centrala a Rusiei a abordat Deutsche Bank, pentru a-i solicita sa investigheze activitatilor anumitor clienti. Deutsche Bank a anuntat ca in acest caz a luat masuri disciplinare impotriva unor angajati.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Pacat.
Investigatia e inca in curs, dar omul stie deja ca nu exista substanta. Rusii astia au numai certitudini, dar e lumea rea si nu vrea sa inteleaga realitatea asa cum o "stiu" ei.
Cat priveste moscow-fila mERKEL si-a dat cu c*cat in par, in privina "imigrantilor"
- scandalul VW
- scandalul Deutsche Bank
- scandalul MITA pentru organizarea Campionatului mondial de footbal din 2006
Cum e posibil?!
Cand e vorba despre MCV si aderarea la spatiul Schengen ni se spune mereu ca nu putem fi acceptati in Schengen din cauza coruptiei din Romania!
CE zice oare Olanda acum?!
Pai, acum o sa vedem Germania scoasa din Schengen, la ce nivel de coruptie asistam?!
Caini(dulai!!!) si catei!!
Sila!
Sila!
h
„Pas cu pas încercăm să ne apropiem de spațiul economic comun — după cum a spus odată Vladimir Putin — care să se întindă de la Vladivostok la Lisabona„. E vorba de Eurasia lui Putin, dar ma tem ca e vorba de o noua impartire a sferelor de influienta.
E un joc periculos, care s-a mai jucat in perioada interbelica, e ceva asemanator cu:
- tratatul de la Rapallo 1922
- tratatul Ribbentrop-Molotov, tratat care ilustreaza clar conceptiile marilor puteri din Europa: isi dau cadouri intre ele tari mai mici, gen Romania, Polonia,Cehia etc., exact ca pe propriile mosii. Europa noua, obiceiuri vechi. De la pupitrul UE, crede ca poate imparti iar mosiile.
Reactiile USA mi se par justificate, sunt convins ca au observat derapajele Germaniei si sper ca si pe ale Frantei. Franta vinde nave de razboi Rusiei, Germania face jocul Rusiei in criza refugiatilor cu scopul de a rupe UE, pozitiile antiamericane ale actualului si fostului cancelar al Grmaniei, etc. Tranzactiile DB cu oligarhii rusi in contextul crizei din Ucraina, confirma acest fapt.
Miza e Europa pentru Rusia, Siria e doar o fumigena, rampa de lansare, aveau nevoie de criza refugiatilor pentru a atrage atentia Europei, se razboiau aia de 4 ani si nu interesa pe nimeni din Europa. Interventia Rusiei trebuia facuta in acest context: toata lumea sa observe, sa vada puterea lor. Din cate observ eu, USA incearca sa-i aduca la realitate cu:
- scandalul VW, pornit din USA, cu pierderi financiare si de imagine mari, inca nu s-a incheiat, nu cred ca afacerile cu oligarhii le-au adus bani comparabili cu pierderile astea,
-scandalul mitei la FIFA pentru CM 2006,
- scandalul DB.
Daca nemtii nu se trezesc din visarea cu Eurasia, cred ca vor mai fi si alte scandaluri si pierderi pentru Germania, astea sunt doar varful icebergului. Grosul banilor le vine din afaceri cu USA si aliatul ei UK. Oare francezii or fi bagat la cap din ce au patit nemtii?