Guvernul francez reduce impozitele pe venit
Reducerea de taxe va provoca o scadere cu un miliard de euro in bugetul anului viitor. De aceasta scadere vor beneficia circa 5 milioane de familii.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Asta nu ne explica guvernul socialist francez.
Impozitul redus se aplica oare si celor de pe Coasta de Azur?
Presa franceza ironizeaza anuntul facut de ministrul francez de finante amintind ca de cand a venit la putere, guvernul socialist a marit taxele si impozitele cu circa 35 miliarde euro (cumulat din 2014) si a anuntat reduceri totale de 6 miliarde euro (cumulat din 2014).
In clar, oricum socialistii i-au taxat mai dur pe francezi, cu vreo 29 miliarde in plus, doar ca au mare expertiza in a muta taxe si impozite de colo-colo prin buget, de a le redistribui "inteligent", etc.
Franta are o datorie publica imensa, de 2148 miliarde euro, adica 98% PIB !!
Deficitul bugetar e la 3,3%, peste nivelul Maastricht de 3% (dar Franta nu e penalizata de Comisia UE, ca e tara "mare" si face oricum ce vrea), de peste 72 miliarde euro, bani care se vor adauga la datoria publica.
Sistemul de protectie sociala e in deficit cronic, Franta are oficial peste 3 milioane someri (si cu toate astea tot mai exista ONG-uri si partide extremiste de stanga care vor alti imigranti din afara UE, desi nu sunt nici locuri de munca suficiente, nici fonduri de asistenta sociala).
Cresterea PIB e foarte slaba (0-1%) si nu e suficienta pentru a crea locuri de munca.
Acest mare stat fondator al UE e mentinut in viata pur si simplu datorita mecanismului de datorie publica care creste an de an.
Daca creditorii ar cere maine banii, cum s-a procedat cu Grecia, Franta ar fi falita si ar trebui sa blocheze retragerile de numerar, sa vanda proprietati, sa reduca numarul de functionari publici (peste 5 milioane !!).
Electoratul e nemultumit de nivelul de taxare, de somaj, de imigratia masiva ilegala, de islamizare, de terorism.
Frontul National capteaza contestatia si are sanse sa dea presedintele in 2017, ar fi un Frexit.