Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat marti, la Parlament, ca problema impozitului pe venit pentru angajatii din IT nu va intra in sedinta de Guvern de maine, dar ca va fi rezolvata in urmatoarea sedinta, relateaza News.ro.

Ionut MisaFoto: Agerpres

"Nu cred ca vom reusi sa intram maine cu ea in sedinta de Guvern, dar in sedinta de Guvern urmatoare va intra cu certitudine", a declarat Misa, intrebat despsre scutirea de impozitul pe venit pentru angajatii din IT.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Parlament, ca va avea o discutie cu conducerea Camerei Deputatilor in privinta calendarului de adoptare a OUG de modificare a Codului Fiscal, iar daca nu se fac corectiile in Parlament, Guvernul va adopta o noua ordonanta de urgenta.

Intrebat de jurnalisti in legatura cu faptul ca OUG privind Codul Fiscal a suferit modificari la Senat, dar este blocata la Camera Deputatilor, si, daca nu trece de Parlament rapid, la 1 ianuarie va intra in vigoare forma adoptata de Guvern, premierul Mihai Tudose a declarat: "Dupa ce se termina ziua de astazi, o sa am o discutie cu domnul viceprim-ministru, cu conducerea Camerei, sa vedem daca programul din Camera se suprapune cu intentiile guvernamentale".

In ceea ce priveste impozitele pentru angajatii din IT, seful Executivului a replicat: "Nu, nu intra asa. Se reglementeaza prin amendamentele din plen. Daca nu vor ajunge sa fie discutate in plen, venim cu alta ordonanta care sa reglementeze acest lucru".

Despre legea bugetului de stat pe anul 2018, premierul a spus: "Sunt 4.300 de amendamente. Eu sunt convins ca toate sunt foarte bune. Adunate toate, ar insemna bugetul Romaniei pe urmatorii trei ani. Evident ca trebuie sa facem o prioritizare, evident ca acesta este atributul Guvernului. Ati auzit si de la reprezentanti care nu fac parte din actul guvernamental ca sunt multumiti si lauda, in oarecare masura, activitatea guvernamentala".