Ionuţ Dumitru: În 2018 vom atinge aceeaşi anvelopă salarială pe care o aveam înainte de criză
"Dacă ne uităm la anvelopa salarială în sectorul bugetar, ea a fost ajustată, iar în ultimii ani a început să crească din nou. În 2018, estimările arată că vom atinge aceeaşi anvelopă salarială pe care o aveam înainte de criză. Deci, toate eforturile de ajustare au fost năruite, iar în momentul de faţă factura socială este la nivelul pre-criză. Lucrul acesta este valabil şi la nivel de asistenţă socială. Dacă ne uităm la investiţiile publice, ele au atins nivelul minim al ultimilor 15 ani, probabil în jur de 3% din PIB, deşi în strategiile fiscal-bugetare ele au fost proiectate că vor creşte, vor creşte, când de fapt în execuţie ele au scăzut continuu", a spus Ionuţ Dumitru.
Acesta a menţionat că investiţiile publice au fost sursa de ajustare a bugetului atunci când a fost nevoie de acest lucru.
Potrivit lui Dumitru, veniturile fiscale sunt extrem de mici în România, de doar 25,6% din PIB în 2017, faţă de o medie europeană de 40%.
"Degeaba discutăm despre infrastructură europeană, despre servicii sociale europene, când avem o diferenţă atât de mare, enormă, între media europeană şi veniturile noastre colectate din taxe şi impozite. Dacă ne uităm la vecina noastră, Bulgaria are 29,5%. Deci, aproape 4 puncte din PIB peste noi. Noi, dacă am avea veniturile Bulgariei, am avea surplus bugetar", a subliniat Ionuţ Dumitru, potrivit Agerpres.
Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat miercuri conferinţa cu titlul "Semestrul European: Raportul de ţară pentru România 2018".

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
programul PSD a fost gresit inteles. A fost lipsa de comunicare. O traducere gresita. Area o alta versiune. Nu s-au facut bine intelesi. etc etc. PSDALDEPCR a vrut sa spuna ca cresc taierile de salarii si creste rata de schimb leu/euro si creste inflatia si creste scaderea puterii de cumparare.
Crapul romanesc este gupi de acvariu.
Nimic bagat la cap - ma rog, in creieras - ma asteptam sa vad ceva urme lasate in creierele unora dar ei NU, si NU...
Asta este masa de analfabeti comozi.
MUnca doare.