Dan Barna a declarat că Viorica Dăncilă face în continuare „eforturi jenante” pentru a ascunde rezultatele dezastruoase ale guvernării. Președintele USR a adăugat că Executivul trebuie să vină cu o rectificare bugetară de 8 mililarde de lei pentru acest an, potrivit Mediafax.

Dan BarnaFoto: Agerpres

„Doamna Dăncilă continuă să facă eforturi jenante pentru a ascunde rezultatele dezastrului pe care domnia sa îl numește guvernare. Adevărul despre pensii este următorul: Conform impactului bugetar al noii legi a pensiilor, preconizat chiar de Guvernul României, doar anul acesta ar fi nevoie de încă 8,5 miliarde de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat (fondul de pensii publice). Cu ocazia recentei rectificări bugetare, Guvernul a suplimentat fondul de pensii cu 1,5 miliarde de lei dar această sumă acoperă doar deficitul deja acumulat de 1 miliard. Așadar pentru măririle de anul acesta mai e nevoie de 8 miliarde de lei pe care Guvernul nu le-a alocat nici măcar teoretic, pe hârtie”, a scris Dan Barna, luni, pe Facebook.

„În plus față de această sumă, anul viitor e nevoie de încă 25 miliarde de lei, adică în total peste 33 de miliarde de lei față de bugetul actual. Guvernul Dăncilă are obligația de a face rectificarea bugetară de 8 miliarde de lei pentru anul curent și să arate de unde va avea banii necesari iar mai apoi de a trimite cât mai repede Parlamentului propunerea de buget pentru anul 2020. În lipsa acestor propuneri clare de buget, să ai pretenția ca alții să semneze un acord când însuși Guvernul în funcție nu știe să spună de unde va lua banii, este doar tupeu politic fără nicio acoperire în realitate”, a completat Barna.

Liderul USR mai spune că atunci când te agăți de funcții nu mai poți veni cu soluții pentru români.

„Și mai e ceva: atunci când ești ocupat să te agăți de o funcție pentru care nu mai ai nicio legitimitate, nu poți să vii cu soluții pentru români. Nu le-ai avut până acum, nu o să le ai nici de aici în colo. E timpul, doamna Dăncilă, să acceptați că românii merită mai mult decât aveți dumneavoastră de oferit”, a conchis Dan Barna.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a criticat, luni, atitudinea partidelor din Opoziție referitoare la pactul propus, precizând că reprezentanții acestor formațiuni au încercat să condiționeze semnarea acestui document de demisia Guvernului și de alegeri anticipate.

Premierul a chemat din nou partidele să semneze pactul pentru bunăstarea românilor și să își asume că înțeleg „scopul unei bune guvernări și a politicii făcute pentru oameni”.