Cea mai scumpă zi din istoria ANAF: aproximativ 2 miliarde de euro ies de sub sechestru după ce Ministerul Finanțelor a uitat să modifice o prevedere legală picată la Curtea Constituțională

de Robert Mihăilescu     HotNews.ro
Miercuri, 4 martie 2020, 7:29 Economie | Finanţe


Orban, Turcan și Cîțu, în Parlament
Foto: Guvernul Romaniei
Măsuri asigurătorii în valoare de circa 10 miliarde de lei emise de Fisc în cauze aflate în cercetare penală vor fi ridicate în 6 martie din cauză că legiuitorul - Guvernul sau Parlamentul - nu a reușit să corecteze în timp util o prevedere legală declarată neconstituțională de Curtea Constituțională.

Informația pe scurt
 • În 21 ianuarie, Curtea Constituțională a publicat decizia 581 din 1 octombrie 2019 care stabilea că prelungirea automată a sechestrului ANAF până la finalul cercetării penale este neconstituțională
 • Curtea a stabilit că legiuitorul nu are competenţa de a reglementa menţinerea măsurii asigurătorii administrative pe un termen nedefinit şi aleatoriu
 • Astfel, „revine legiuitorului să identifice mecanismele procedurale adecvate prin care să fie respectate exigenţele statului de drept” și care să asigure că drepturile şi/sau măsurile prevăzute nu sunt „teoretice şi iluzorii”
 • Potrivit legii CCR 47/1992, dispoziţiile declarate neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei CCR dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei
 • Acest termen de 45 de zile expiră în 6 martie / Nici Parlamentul și nici Guvernul - la inițiativa Ministerului Finanțelor, ministerul de resort responsabil - nu au corectat prevederile legislative declarate neconstituționale
 • În dosarele penale aflate în prezent în cercetare penală sunt impuse măsuri asigurătorii de circa 10 miliarde de lei, pentru care nu există titluri de creanțe emise
În data de 21 ianuarie 2020, Curtea Constituțională a publicat decizia 581 din 1 octombrie 2019. Cauza - o societate comercială a contestat constituționalitatea art.213 alin.(8) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în redactarea anterioară modificării prin Ordonanța Guvernului nr.30/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum și ale art.213 alin.(8) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, astfel cum a fost modificată prin Ordonanța Guvernului nr.30/2017, într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel București.

Ce prevede acest articol:
 • (8) Prin excepție de la prevederile alin. (7), în situația în care au fost instituite măsuri asigurătorii și au fost sesizate organele de urmărire penală potrivit legii, măsurile asigurătorii subzistă până la data soluționării cauzei de către organele de urmărire penală sau de instanța de judecată. După comunicarea soluției date de către organele de urmărire penală sau hotărârii judecătorești, în cazulîn care măsurile asigurătorii instituite de către organul fiscal competent nu se transformă în măsurile executorii potrivit legii, acestea se ridică de către organul care le-a dispus."
Concret, articolul prelungea măsurile asigurătorii dispuse de Fisc până la finalizarea dosarului.

Petenta a acuzat însă faptul că aceste prevederi „sunt neclare, lipsite de previzibilitate și lasă loc arbitrariului organelor fiscale”. „Acestea permit organului fiscal să nu mai dispună ridicarea măsurii asiguratorii dacă a formulat sesizare penală, însă, fără a face vreo referire la menținerea în continuare a obligativității organului fiscal de a emite titlul de creanță. Or, în lipsa titlului de creanță - act administrativ împotriva căruia dispozițiile legale permit contribuabilului să urmeze calea administrativă de contestare și, ulterior, de sesizare a instanței de judecată - contribuabilul nu are deschisă calea legală de a accede la justiție”.

„Astfel, prin simpla sesizare a organelor penale, organele fiscale creează premisa prelungirii sine die a măsurilor asigurătorii”, se arată în sesizare.

În urma acestei sesizări, Curtea, cu majoritate, a admis în 1 octombrie 2019 excepția de neconstituționalitate și a constatat că „prevederile art.213 alin.(8) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, astfel cum au fost modificate prin Ordonanța Guvernului nr.30/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală sunt neconstituționale”.

De menționat că CCR nu a decis anularea măsurilor asigurătorii, ci doar a cerut legiuitorului un termen rezonabil în care procurorul de caz să poată decide dacă impune sau nu astel de măsuri. Argumentația: decizia impunerii de măsuri asigurătorii să poată fi contestată în instanță.

Decizia a fost publicată în data de 21 ianuarie. De la acest moment curge termenul de 45 de zile în care legiuitorul, Guvernul sau Parlamentul, avea posibilitatea de a aduce în acord prevederile declarate neconstituționale cu decizia Curții. Ultima ședință de guvern a fost în 4 februarie iar Guvernul Orban, în care ministerul Finanțelor era condus de Florin Cîțu - care a devenit de atunci premier desemnat - a picat în 5 februarie. În ședința din 4 februarie, Guvernul a adoptat 25 de ordonanțe de urgență.

În lipsa acestei puneri în acord, dispozițiile declarate neconstituționale „își încetează efectele juridice”, după cum arată legea 57/1992 privind organizarea și funcționarea CCR.

Ce se întâmplă din 6 martie: având în vedere că art. 213 aliniatul 8 a fost declarat neconstituțional, urmează să se aplice prevederile aliniatului 7 din același articol, care prevede că:
 • „(7) în situația în care măsurile asigurătorii au fost luate înainte de emiterea titlului de creanță acestea încetează dacă titlul de creanță nu a fost emis și comunicat în termen de cel mult 6 luni de la data la care au fost dispuse măsurile asigurătorii. în cazuri excepționale, acest termen poate fi prelungit până la un an, de organul fiscal competent, prin decizie. Organul fiscal are obligația să emită decizia de ridicare a măsurilor asigurătorii în termen de cel mult două zile de la împlinirea termenului de 6 luni sau un an, după caz, iar în cazul popririi asigurătorii să elibereze garanția”.
Ce înseamnă asta:
 • Măsurile instituite anterior deciziei CCR și pentru care a fost sesizat parchetul și care îndeplinesc prevederile aliniatului 7 - termenul de 6 luni, respectiv 1 an - rămân valabile până la expirarea termenelor
 • Măsurile care în 6 martie au ieșit din aceste termene - 6 luni sau 1 an - vor fi ridicate
Surse autorizate au declarat pentru HotNews.ro că în dosarele aflate la diferite parchete sunt instituite măsuri asigurătorii în valoare de circa 10 miliarde de lei, pentru care nu au fost emise titluri de creanță.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

162968 vizualizari

 • +48 (48 voturi)    
  /// (Miercuri, 4 martie 2020, 7:34)

  GemstonePig [utilizator]

  Instantaneu vor fi vandute unor terti ''de buna credinta''. Apoi legea va fi modificata/pusa in acord etc dar sechestru pune daca mai ai pe ce!
  • +13 (43 voturi)    
   ANAF (Miercuri, 4 martie 2020, 10:27)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   ANAF = cuib de pesedisti !
   • +9 (17 voturi)    
    au uitat pentru ca aveau intentii ascunse (Miercuri, 4 martie 2020, 12:33)

    comehe [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    Romania protejeaza mai mult hotii si calcatorii de lege. Stati voi in ea.
   • +6 (10 voturi)    
    ei, lasa.... (Miercuri, 4 martie 2020, 14:21)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    Pe ce punem pariu ca si o gramada de PeDisti vor beneficia de asta? :P
   • +6 (10 voturi)    
    Guvernul Orban cu Citu ministru de (Miercuri, 4 martie 2020, 15:32)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    finante, niste incompetenti, mai nea, nu ANAF trebuia sa modifice legea care cazuse la CCR, ci guvernul meu!
    • 0 (0 voturi)    
     Nu-i nimic,să avem nițică răbdare. (Vineri, 6 martie 2020, 9:13)

     Rescator [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     După Guvernul Cîțu va urma Guvernul Mîțu,
     apoi Guvernul Mache și tot așa,spre fericirea
     neamului prădat de acești hoți de profesie,
     deghizați în politicieni.
   • +4 (20 voturi)    
    Anaful ca anaful dar CCRul le intrece pe toate (Miercuri, 4 martie 2020, 16:07)

    cris333 [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    Anaful are vreo cateva sute de angajati in tara deci dezorganizarea e la ea acasa dar CCRul e mai periculos ca e o adunatura pesedista de cativa mosi si babe si se pare ca ei conduc tara din spate dupa bunul plac.
    CCR ar trebui desfiintat si creata o institutie in care sa fie 50% condusa de UE daca altfel nu se poate .
    Vor pierde PSDul alegerile astea si se duce la vale ca sistem mafiot politic dar vor avea in conmtinuare institutii importante si serviciile catre populatie.
    • -5 (7 voturi)    
     Iobag. (Miercuri, 4 martie 2020, 16:24)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui cris333

     Iobag.
  • +26 (28 voturi)    
   amnistia a venit. cand a trebuit. cum a trebuit. (Miercuri, 4 martie 2020, 10:48)

   axiopolis [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   fiscal. cum conteaza.
 • +26 (50 voturi)    
  Pe astia-i doare-n cot (Miercuri, 4 martie 2020, 7:37)

  asistat [utilizator]

  de tarisoara... In afara sa-si bata joc de noi cu “Guvernul meu”, care mai de care mai incompetent si tati turnatori, nu-s in stare de nimic... Alea 400 mil€ pierdute de anaf ilfov, au reaparut? Uitasem sa intreb!
  • +9 (25 voturi)    
   Cine sunt "astia"? (Miercuri, 4 martie 2020, 12:59)

   IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   Un guvern interimar nu poate da OUG ca sa corecteze legea respectiva. Doar parlamentul poate face asta in conditiile date.
   • +4 (6 voturi)    
    Nene, de cand este guvernul interimar si (Miercuri, 4 martie 2020, 23:25)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

    de cand a aparut decizia CCR, socoteste si-apoi ii apara pe incompetenti!
  • +1 (5 voturi)    
   ... cei din minister vor si ei o marire, o pensie (Miercuri, 4 martie 2020, 16:14)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   ceva ...si merita cu prisosinta un sut
 • +47 (47 voturi)    
  asa... (Miercuri, 4 martie 2020, 7:40)

  adrian_rolland [utilizator]

  Si cine anume a uitat?? Cu nume si prenume!
  • -12 (32 voturi)    
   ei, Dragnea, ce crezi? (Miercuri, 4 martie 2020, 9:31)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui adrian_rolland

   ...
  • +17 (33 voturi)    
   primul ministru, ministrul justitiei (Miercuri, 4 martie 2020, 10:02)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui adrian_rolland

   si comisia juridica din Parlament.
   Nu i-a interesat, asta e explicatia.
   • +11 (23 voturi)    
    discutabil (Miercuri, 4 martie 2020, 11:31)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    CCR a declarat neconstitutional un articol de lege modificata prin OUG in 2017. Deci "solutia" nu poate veni de la guvernul interimar, pentru ca de o luna nu mai pot emite ordonante. Oricum, parlamentul este forul legislativ al tarii.
    • -4 (18 voturi)    
     Fals, minciuna, trolling? (Miercuri, 4 martie 2020, 12:29)

     holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Primul rand din articol:
     "În 21 ianuarie, Curtea Constituțională a publicat decizia 581 din 1 octombrie 2019"!
     Daca nici primul rand nu-l citesti dar faci comentarii savante care din cele 3 afirmatii de mai sus e valabila, sau sunt toate?
    • +10 (22 voturi)    
     decizia CCR s-a publicat in 21 ian 2020 (Miercuri, 4 martie 2020, 13:19)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Nici pomeneala de 2017. Apoi ai 45 zile sa iti adaptezi legile la decizia CCR.
     Daca as fi fost prim ministru as fi facut un scandal monstru pe aceasta tema, saream pe la toate televiziunile sa spun cum ramanem fara 2mld euro ptr ca paralamentul dominat de PSD nu modifica articolele din lege in conformitate cu observatiile CCR.
     Orban a tacut ca pestele, nu stiu ce este in capul lui. 2 mld euro sunt bani, totusi...
     • +2 (10 voturi)    
      citim pe ocolite? (Miercuri, 4 martie 2020, 17:47)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      Codul de Procedura Fiscala - legea 207/2015, scrisa de PSD, a fost modificata prin OUG 30/2017 de un guvern PSD, apoi declarat neconstitutional de CCR-ul in care majoritari sunt fosti membri PSD.

      Un mic citat din articolul 41 al deciziei? "revine legiuitorului să identifice mecanismele procedurale adecvate prin care să fie respectate exigenţele statului de drept".
      De la publicarea deciziei, 21 ianuarie, au trecut 45 de zile, timp considerat suficient pentru ca "legiuitorul", adica Parlamentul Romaniei sa repare legea. Ceea ce nu s-a intamplat.
      Mai mult de atat, in decizia CCR scrie clar ca din partea parlamentului si a avocatului poporului nu s-a prezentat nimeni, nici nu au trimis un punct de vedere. Dezinteres total..

      De vina este Orban!? Desigur, puteau sa se miste rapid in zilele dintre publicarea deciziei si demiterea guvernului, incompetenta nu este o scuza, dar sa spui ca ei sunt vinovatii pentru aceasta situatie este penibil.
    • +4 (8 voturi)    
     iar CCR își face datoria (Miercuri, 4 martie 2020, 18:03)

     nick24 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     față de borfași!
     Nu degeaba le-au dat salarii mari și pensii speciale mai mari ca salariul!
 • 0 (54 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 martie 2020, 7:57)

  [anonim]

  • +5 (41 voturi)    
   Sa mori tu! (Miercuri, 4 martie 2020, 9:32)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui

   Ia te uita cat a trecut de cand curtea lui secureanu9dorneanu), bivnigeru, ... a publicat documentul.
   Sunt 4 luni?!
   Daca era orlando, da, chiparosule, era parfum!
   Nu/mi place chitu, dar cu nesimtitul de orlando, merg la cimitir ca sa-i mananc coliba!
   • +3 (7 voturi)    
    termenul e de 45 zile (Miercuri, 4 martie 2020, 13:20)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    in care esti obligat sa iti modifici legile dupa hotararea CCR.
   • +3 (15 voturi)    
    poate tu (Miercuri, 4 martie 2020, 13:25)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Publicat pe 21 ianuarie. Daca tot au dat 25 oug pe plecare puteau si 26. Bine, daca-i si interesa.

    Nu esti in stare nici sa citesti logic un articol, dar stai cu orlando-n gura.
 • +15 (31 voturi)    
  Guvernare de înapoiați mintal. (Miercuri, 4 martie 2020, 8:08)

  Tayen [utilizator]

  La toate nivele bugetarilor.
 • +53 (53 voturi)    
  "a uitat" ?! (Miercuri, 4 martie 2020, 8:13)

  klausmic [utilizator]

  Cand vorbesti de asemenea sume, expresia "a uitat" e de necrezut... Mai sa fie! Dar cum se face ca ANAF nu uita cand mai am de achitat doar 10 lei?
  • +13 (13 voturi)    
   activitate foare laborioasa (Miercuri, 4 martie 2020, 12:35)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui klausmic

   uneori le mai scapa " maruntisurile".Din experienta anaf de la asemenea sume nu se pot lua "foloase" asa ca nu prezinta interes.
 • +8 (34 voturi)    
  Traiasaca (Miercuri, 4 martie 2020, 8:19)

  2304 [utilizator]

  Traiasca ccr si republica raiului infractorilor rromanistan. Pana cand nu vom scapa de acest ccr toxic, vom mai vedea multe asemenea...
  • +11 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 martie 2020, 11:35)

   [anonim] i-a raspuns lui 2304

   • +1 (3 voturi)    
    corect (Miercuri, 4 martie 2020, 21:35)

    2304 [utilizator] i-a raspuns lui

    insa ccr a ridicat mingea la fileu; per total a fost o cardasie
 • +8 (50 voturi)    
  Guvernarea PNL (Miercuri, 4 martie 2020, 8:20)

  vodatepes [utilizator]

  Guvernarea PNL . Ce face domnul Catu? Doarme in papuci. ANAF nu e in subordinea lui? Au spus ca vor lua masuri care sa sprijine mediul privat. Cred ca masurile sunt luate pentru sprijinirea hotilor. Bravo PNL
  • +4 (30 voturi)    
   Te-ai trezit, postacel? (Miercuri, 4 martie 2020, 10:07)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Pana mai ieri le aduceai osanale lui draknea si psd-ului!
   • +5 (19 voturi)    
    Platesti tu desteptule (Miercuri, 4 martie 2020, 11:50)

    vodatepes [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    Platesti tu desteptule cu familia ta? Oare din bani astia cite pensi se pot plati? Ai in capul tau patrat aceasta intrebare? Catu nu e sef peste ANAF? Vad ca la Bucuresti se cere demisia sefului garzi de mediu pentru poluare nu se poate cere si a lui Catu? A am uitat asta este deja demis. Sunteti varza baieti cu carne tocata adica varza ala Cluj de unde aveti piticul atomic din PNL care a taiat 25% din salarii.Nu aveti bani pentru pensii dar aveti pentru cadouri catre hoti. Esti cumva unul din beneficiari acestie greseli? Se pare ca da hot mic ce esti.
 • +25 (25 voturi)    
  alzheimer (Miercuri, 4 martie 2020, 8:25)

  Chitibusarul [utilizator]

  probabil aveau niste interese ca sa uite!!!
  • +10 (10 voturi)    
   M-am gandit si la asta (Miercuri, 4 martie 2020, 13:22)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Chitibusarul

   O fi si asa. Oricum, sa lasi 2 mld de euro sa ti se strecoare printre degete inseamna sa fii foarte prost sau foarte interesat sa pierzi acesti bani.
 • +5 (43 voturi)    
  Asta n-a fost urgenta pentru Guvernul Noptii (Miercuri, 4 martie 2020, 8:27)

  newlook [utilizator]

  Asta n-a fost urgenta pentru Guvernul Noptii Mintii (25 de Ordonante de Urgenta, noaptea ca hotii).

  E bine asa, e in plan. Romanii asta si-au dorit, mai nou -asta au votat.

  Tot inainte spre guvernul Intuneric Total.
 • +28 (28 voturi)    
  ... (Miercuri, 4 martie 2020, 8:46)

  ursu_rebegea [utilizator]

  Interesant de vazut "beneficiarii" acestei.....erori.
 • +16 (30 voturi)    
  Varanul își recuperează (Miercuri, 4 martie 2020, 8:49)

  un domn [utilizator]

  Bunurile sechestrate
  • +9 (19 voturi)    
   @un domn: (Miercuri, 4 martie 2020, 10:52)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Sa nu ne inpacientam ! Doar, nu-i asa, "uitarea-i scrisa-n legile- omenesti."
   Dar aici nu s-a uitat nimic ! PNL a vrut sa ofere un motiv imbatabil PSD pt a nu vota investirea Guvernului Catu !

   PS. Simplu si eficient !

   PPS. Ma intreb, oare cate procente mai scade dupa chestia asta PNL in viitorul sondaj IMAS ?

   PPPS. Sau altfel spus : "din gresala in gresala/ Spre victoria finala !"

   PPPS. @un domn, ti-ajunge ? Ca mai am zicatori !

   PPPPS. Astept momentul cand vor fi facuti de vina pt toate astea useristii ! :)))))))))))
   • +9 (9 voturi)    
    nu cred ca se Avanta Peneleul sa (Miercuri, 4 martie 2020, 11:39)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    puna in carca USR acest Episod

    insa vorba ta : ma "intovarasesc" cu Ideea ca este blat cu P$D aceasta Uitare !

    da da !
    • +8 (10 voturi)    
     @un domn: (Miercuri, 4 martie 2020, 12:28)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     Evident ca am exagerat, dar exagerarea mea avea un scop precis si moral. Acela de a atrage atentia ca toti cei aflati la putere in Romania, nu platesc indiferent de consecintele penale ale greseslilor lor pt ca asa a vrut Tudorel TriBubitzi Toader si CCR.
     Si atunci e si mai simplu sa dai vina pe altul ! :)))
   • +6 (6 voturi)    
    e f costisitor motivul! (Miercuri, 4 martie 2020, 13:24)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Adica sa pierzi 2 mld euro din simplu motiv ca nu vrei sa fii votat in parlament?? Dar daca totusi te voteaza?
    • +3 (7 voturi)    
     e blat (Miercuri, 4 martie 2020, 13:38)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     din ala de tort cu Ciuma Rosie in Motz !
    • +6 (8 voturi)    
     @bancher: Asa este ! E mult prea costisitor (Miercuri, 4 martie 2020, 13:45)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Mai curand PSD ar fi manevrat asa, pt ca PSD este extrem de ticalos ! (PNL e putin din toate) ! Eu insa am vrut sa pun pe masa toate variantele : de la cea mai probabila uitarea involuntara a unui guvern de neprofesionisti, pana la cea mai improbabila : crearea unui motiv pt a nu fi votat guvernul Catu, trecand si prin uitarea voluntara ( care deja are conotatii penale fiind vorba de neglijenta in serviciu) !
 • +22 (22 voturi)    
  N-au reuşit (Miercuri, 4 martie 2020, 8:52)

  fokerul [utilizator]

  adică n-au vrut, ce naiba, că doar nu suntem naivi
 • +12 (26 voturi)    
  Are balta peste (Miercuri, 4 martie 2020, 8:57)

  ady77 [utilizator]

  Iar cei de la CCR, baieti finuti.
  Mai pe romaneste, cine avea banii blocati, care nu ii putea justifica si procesele sunt in derulare, li se ridica masurile pe bunurile mobile sau imobile, iar pana la terminarea proceselor, sa se constate ca nu mai are nici un leu de seminte.
  Faina tara, iar cu cei de la CCR nu ne plictisim.
  • +3 (5 voturi)    
   tanase (Miercuri, 4 martie 2020, 14:27)

   copci [utilizator] i-a raspuns lui ady77

   Ti se pare normal ca un procuror sa blocheze cuiva bunurile, fara decizia unui judecator?
  • +3 (5 voturi)    
   Valer & Gașca primesc instrucțiuni (Miercuri, 4 martie 2020, 14:57)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui ady77

   zilnic de la oamenii Kremlinului.Tema este distrugerea economiei și societății din ce a mai
   rămas în Romănia.Zilnic CCR lucrează pentru
   sabotarea tuturor insituțiilor statului roman,având o
   pasiune sovietică pentru castrarea SRI.
   Intrebarea legitimă este;cui folosește!?
 • +7 (21 voturi)    
  Dar pensiile nesimtite. :))))) (Miercuri, 4 martie 2020, 9:03)

  Lok [utilizator]

  Oricare era acolo facea la fel. PSD probabil avea majoritatea sechestrelor. PNL avea destule. Si USR nu ar fi stiut unde e tavanu.
 • +12 (28 voturi)    
  Nici o problema (Miercuri, 4 martie 2020, 9:11)

  holinessdani [utilizator]

  Citu va mai imprumuta de la fostii colegi bancheri cateva miliarde de euroi si va da vina pe psd.
  Binenteles el e un geniu al finantelor si noi vom plati cu bucurie.
  • -2 (4 voturi)    
   Alegeti si platiti. Nu-i gratuit. (Miercuri, 4 martie 2020, 16:30)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   Alegeti si platiti. Nu-i gratuit.

   N-a fost bine sa va creasca salariile si pensiile, nu?

   Acum aveti ce-ati ales; sper sa reuseasca anticipatele si sa scada cele de mai sus cu 50%. Cuie Mitu e viitorul luminos al natiunii; il merita, l-a ales, il va avea!

   Da, stiu: Dragnia-i vinovat si eu sunt platit de Putin.
  • 0 (2 voturi)    
   in sistemul bancar banii nu se dau (Miercuri, 4 martie 2020, 17:23)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   pe gratis. Nu ii da nimeni bani lui Citu ptr simplu fapt ca a lucrat la ING, E nevoie de garantii, comisioane si dobanda.
 • +6 (10 voturi)    
  Nu cred, (Miercuri, 4 martie 2020, 9:19)

  dickins [utilizator]

  e o gluma.
 • +3 (21 voturi)    
  Unde sunt..... (Miercuri, 4 martie 2020, 9:23)

  ggiiggii [utilizator]

  Unde este Citu...cretinul ala de se lauda ca Romania se imprumuta cu dobanda negativa....acelasi cretin de l-a pus idiotul de la Cotroceni prim ministru.
  PNL este o adunatura de hoti si idioti....la fel ca PSD, la fel ca toate partidele politice.
  Sa vezi cum dispar banutii si nimeni nu este tras la raspundere.
  • +2 (2 voturi)    
   O aberatie bineinteles (Miercuri, 4 martie 2020, 17:24)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Nimeni nu ii da lui Citu bani cu dobanda negativa. Mai bine ii tii la tine in banca, nici nu produc dar nici nu ii pierzi.
 • +12 (12 voturi)    
  pai (Miercuri, 4 martie 2020, 9:24)

  Point [utilizator]

  cine a zis ca smecherii pierd?
  ar fi fost mai important daca ziaristii ar fi stiut cine sunt proprietarii firmelor insurubate in manevra asta.
  eu zic ca nu ar fi surprize
 • +13 (15 voturi)    
  Pai nu-i treaba procurorilor? (Miercuri, 4 martie 2020, 9:36)

  tontu [utilizator]

  Procurorul de caz ar trebui sa stie cand expira sechestrul si ar trebui sa ceara instantei prelungirea acestuia. Nu trebuie modificata legea, procurorii trebuie sa-si faca treaba pentru care sunt platiti.
 • +15 (15 voturi)    
  Au uitat să modifice o prevedere legală... (Miercuri, 4 martie 2020, 9:42)

  Cactus Jack [utilizator]

  ...intamplator s-au premeditat? Nu cumva se afla interese particulare in spatele acestuia? Ajunge ca baietii si fetitele de la ANAF sa puna doar o mica parte in buzunarul propriu si pensia pe viata e asigurata. :)
 • +16 (16 voturi)    
  parandaratul (Miercuri, 4 martie 2020, 9:42)

  mandalau [utilizator]

  Cat a fost parandaratul pentru cei implicati?
 • +12 (12 voturi)    
  ce explicatie/scuza e asta? (Miercuri, 4 martie 2020, 9:42)

  cristi_an [utilizator]

  a uitat??
 • +2 (20 voturi)    
  O urmarire a faptei in penal? (Miercuri, 4 martie 2020, 9:44)

  Fides [utilizator]

  Se sesizeaza vreun procuror? Dupa atacul asupra leului, iata ca expertul de Citu reuseste sa-si reafirme numele. Nu cred in coincidente, prin urmare nu pot sa achiesez la ideea ca este vorba de o omisiune legislativa. Din contra se inscrie in linia deciziilor cu care ne-a obisnuit pana acum PNL.
  Apropo mai flutura cineva CV-ul lui CItu? Ca vezi domnule are studii facute prin strainatate... in final e doar un nimic. Si mai face si rau, a doua oara.
  • +4 (14 voturi)    
   Avocacata poporului (Miercuri, 4 martie 2020, 10:09)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   Weber e ocupata să mănânce in continuare r@h@tla LAtrina 3
   • +2 (4 voturi)    
    doar cei de acolo au promovat o (Miercuri, 4 martie 2020, 13:38)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    asadar acolo este Agora Poporului Ei !
 • +8 (12 voturi)    
  Daca era Barna Presedinte... (Miercuri, 4 martie 2020, 10:33)

  salvatore [utilizator]

  Stati linistiti ca n-a uitat nimeni, a fost on purpose. Exista probabil niste beneficiari importanti portocalii. In noaptea Ordonantelor n-au avut timp si pentru modificarea asta, s-au ocupat de Raiffeisen si de BCR sa nu plateasca 300 de mil de ioroi.
 • +13 (13 voturi)    
  Sa vedem ! (Miercuri, 4 martie 2020, 10:54)

  Susufler0 [utilizator]

  Sa vedem cat o sa mai scada PNL la urmatorul sondaj IMAS ?

  PS. Si cat o sa mai creasca PSD, nefacand nimic ! :)))
 • +6 (10 voturi)    
  Iar PSD (cica a primit un motiv solid) (Miercuri, 4 martie 2020, 10:57)

  Susufler0 [utilizator]

  sa nu boicoteze votul pt investirea guvernului Catu, ba mai mult, sa voteze impotriva investirii si sa-l pice !

  PS. Traiasca anticipatele ! :)))
 • +16 (16 voturi)    
  Ia incercati sa uitati (Miercuri, 4 martie 2020, 11:03)

  OmniStudio [utilizator]

  Să platiti vre-o taxa. Sau impozit. Cat e penalizarea?
  Să inmatriculati masina; să "uitati" de ITP, Rovigneta, taxa pe pod, parcarea...
  Sa va platiti facturile.
  Sa va preschimbati Cartea de identitate, pasaportul, viza de flotant, etc.

  Cum se face că doar cand e vorba de cetatean bulanul legii isi arata vitejia?

  Si incă ceva: de ce avem legi neclare, care lasa loc arbitrariului samd. De 30 de ani legiferam, modificam, petecim legi care ajung sa se bata cap in cap. Imbogatim parlamentari, magistrati, avocati, ne pierdem forta de munca, tineri, medici, ingineri, ingretosati de blenderul asta legislativ.
  • +5 (5 voturi)    
   am uitat eu sa declar masina (Miercuri, 4 martie 2020, 13:26)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui OmniStudio

   la fisc. Termenul era de 30 zile, am uitat si am declarat dupa 45. Am luat pe loc amenda 75 RON.
 • +9 (11 voturi)    
  Poprire pe salariu (Miercuri, 4 martie 2020, 11:10)

  Jolly Roger [utilizator]

  poprire pe salariu pentru toti cei care au fost in guvern si parlament de la comunicarea CC pana acum.

  Poprire la toti pana la acoperirea sumei.
  Fara discutii. Cenusa in cap si banii inapoi la buget!
 • +14 (16 voturi)    
  Scuza-ma HN, dar voi folosi un cuvant (Miercuri, 4 martie 2020, 11:15)

  Susufler0 [utilizator]

  fara a mai pune ... puncte -puncte pt ca situatia nu este de c...t ci , pur si simplu a devenit de cacat !
  De altfel s-a ajuns la momentul asta la care borfasii dupa ce ca scapa din puscarie, imediat aproape ce-au intrat in ea, raman acum si cu toate bunurile iar unii, culmea ! reusesc sa mai si primeasca de la stat prin intermediul CEDO si cateva miisoare de euro, pt ca au stat inghesuiti, tocmai pt ca ne-am exprimat si am gandit cu "perdea", cu puncte- puncte ! Altfel ar fi stat lucrurile daca toti am fi fost mai directi, mai hotarati :institutii, societate civila, mass media. Dar nu a fost asa din pacate !

  Deci HN, cu scuzele de rigoare... ramane cum am scris la inceputul comentariului !

  PS. O zi buna !
  • +5 (7 voturi)    
   Admin Hotnews (Miercuri, 4 martie 2020, 13:21)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   S a Votat Comentariul Zilei

   promovati l ca atare !
 • +3 (7 voturi)    
  mda (Miercuri, 4 martie 2020, 11:41)

  SoulSearcher [utilizator]

  1 miliard de euro e a lu` dragnea si mafiei lui..

  deci clar era nevoie de asa ceva...
 • -2 (10 voturi)    
  mai poate guvernul sa emita OUG??? (Miercuri, 4 martie 2020, 12:41)

  ..13 [utilizator]

  NU pentru ca a fost doborat.

  Mai ramane Parlamentul - singurul responsabil.

  Oare de ce Parlamentul nu s-a grabit ca intr-o noapte sa faca modificarile necesare???? Nu cred ca voi primi raspuns pentru ca ei, parlamentarii marii majoritati, ca hotii procedeaza...
  • +5 (7 voturi)    
   putea (Miercuri, 4 martie 2020, 13:28)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   45 de zile de la publicare, adica din 21 ianuarie. Au picat in februarie tin in care au dat oug fara numar. Ti-e greu sa citesti si sa gandesti? vreuna dintre actiuni sau amandoua? Oricum, sezi blanda, nu esti singura.
  • 0 (2 voturi)    
   Pai (Miercuri, 4 martie 2020, 16:10)

   Rdu [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Nu-I vorba de pensiile lor speciale!
 • +5 (5 voturi)    
  Eliberarea hotilor (Miercuri, 4 martie 2020, 12:53)

  JustinCase [utilizator]

  Eliberarea hotilor nu uitau s-o faca, aia era prioritate nationala.
 • +4 (6 voturi)    
  red (Miercuri, 4 martie 2020, 13:08)

  Ionescu Raymond [utilizator]

  Valentin Dragnea a scapat, da?
  hrebenciucii ,da?
 • +8 (10 voturi)    
  blatttt (Miercuri, 4 martie 2020, 13:09)

  Ionescu Raymond [utilizator]

  sa speram ca nimeni nu e demis
  :D
 • +4 (6 voturi)    
  Blat politic (Miercuri, 4 martie 2020, 14:02)

  Sati [utilizator]

  ....cu termen sine die.
 • +1 (7 voturi)    
  Ministerul Finanțelor a uitat să modifice o preved (Miercuri, 4 martie 2020, 14:21)

  pelagragalbena [utilizator]

  Ha Ha Ha

  pelagragalbena mai rea ca ciuma rosie

  traiasca UDMR.
 • +2 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 martie 2020, 15:08)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  Deseara vor desface sampania (Miercuri, 4 martie 2020, 15:23)

  FarfuridiB [utilizator]

  multi oameni de bine gen
  https://youtu.be/lPIHX7xhFDU?t=42
 • +3 (5 voturi)    
  uitare/ neglijenta (Miercuri, 4 martie 2020, 15:46)

  DumitruFlorin [anonim]

  Chiar crede cineva ca a fost o simpla neglijenta? Ar fi extrem de interesant sa se dea publicitatii lista celor implicati in cauzele respective, de la cine ar fi trebuir recuperate sumele respective!?! In mod sigur pe lista nu se va regasi un nea Gheorghe sau tanti Maria, ci nume "grele"!?!
 • +3 (5 voturi)    
  „Au uitat“??? Nu, deloc. Furt de 2 miliarde!!! (Miercuri, 4 martie 2020, 16:03)

  V. Istina [utilizator]

  Asa se fura si se duce viitorul copiilor nostri.

  Pentru sforarii si slugile lor care au pus la cale „amnezia“ asta, vreau confiscarea tuturor averilor si pedeapsa cu moartea.

  Dar ce judecatori sa dea sentinta, ce procurori sa acuze si care politisti sa ii bage la zdup? De ei avem nevoie. Ori ne facem noi o noua specializare.

  Tara asta nu va mai exista mult, daca nu exista nici o reactie la asa ceva. Un asa sistem nu poate supravietui.

  Pasca masii! Asa ceva credeam ca nu mai e posibil nici macar in Rep. Moldova!
 • +4 (4 voturi)    
  A uita este (Miercuri, 4 martie 2020, 16:13)

  Ozmo [utilizator]

  Omeneste ! De, si ei sunt oameni...oameniii sistemului de 30 de ani!!!
  PS: ce sa faca bugetul cu 2Mld de euro??? Stiu ei mai bine, oamenii astia de afaceri, de, asta-i Romania lor nu a noastra !!!
  Hai sictir! A traiti bine bai hotilor! La firma Sub Pamant SRL, acolo sa traiti bine!!!
 • +5 (5 voturi)    
  Datorii catre ANAF (Miercuri, 4 martie 2020, 20:10)

  ConstantinStumbea [anonim]

  De cele 100 de miliarde ale unor debitori "cu cantec", din care Teodorovici ar fi fost multumit si cu 30% (prin OG 6/2019), nu mai vorbeste nimeni! Alti bani "sifonati" din bugetul public de catre terti rau-platnici, cu ajutorul ANAF-ului si al Instantelor de judecata! In ce tara traim?
  • +2 (2 voturi)    
   Gulag URSS (Miercuri, 4 martie 2020, 23:37)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui ConstantinStumbea

   DACA P$D la Alegerile 2020 castiga mai mult de 15 %
 • +3 (3 voturi)    
  Cea mai scumpa zi din istoria ANAF (Miercuri, 4 martie 2020, 22:15)

  Elena Curic [anonim]

  Nu cred ca s-a uitat.S-a uitat intentionat! In primul rand exista functionari in cadrul ANAF/ministerului care se ocupa cu astfel de lucruri si raspund personal de rezolvarea si punerea in practica; nu au fost intocmite referate, instiintari catre organele de conducere privind luarea masurile care se impuneau ? Mi-e greu sa cred ca nimeni nu a facut nimic si hop, noul Guvern nu a stiut!
 • +3 (3 voturi)    
  le-a dat aer sa isi poata instraina bunurile! (Joi, 5 martie 2020, 13:26)

  misa2002_2006 [utilizator]

  le-a dat aer sa isi poata instraina bunurile, daddy si sleapca lui!!!
 • 0 (0 voturi)    
  documentati-va inainte de a arunca piatra! (Vineri, 6 martie 2020, 11:58)

  MitikaP [utilizator]

  Articolul e scris cu scopul de a crea isterie in masa, problema e complicata, daca nu stiti despre ce e vorba nu vorbiti doar ca sa va refulati frustrarile.
  Povestea e lunga, dar ce s-a intamplat a fost ca autoritatile actuale nu au vrut sa prelungeasca un abuz de pe vremea PSD-ului cand ti se facea dosar penal pe motiv ca nu ai basca ci ai fes...
  Cautati pe net explicatii de la oameni care se pricep inainte sa plecati dupa fenta unui jurnalist care cauta senzationalul!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by