Norvegia raportează primul deficit public din ultimii 25 de ani
Ţara scandinavă spune că rezultatele se datorează în mare parte dividendelor scăzute şi veniturilor tot mai mici din petrol şi taxe. Între timp, cheltuielile au crescut în ideea de a atenua efectele economice ale pandemiei, fiind alimentate de beneficiile mari de şomaj.
„Sectorul public a protejat, aşadar, sectorul privat de impactul generat de scăderea venitului naţional. Pe de altă parte, este pentru prima dată într-o perioadă lungă de timp când statul face tranziţia de la surplus la deficit”, a declarat Pal Sletten, economist în cadrul agenţiei de statistică a Norvegiei.
Surplusul bugetar al Norvegiei a înregistrat o medie de 10,7% din produsul intern brut (PIB) în perioada 2002-2019. Deficitul din T2 reprezintă 10,3% din PIB.
Cu toate acestea, Norvegia se poate baza pe fondul suveran de investiţii pe care îl conduce. Fondul – primul la nivel mondial – este evaluat la 986 de miliarde de euro şi a investit în acţiuni, obligaţiuni şi real estate.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
Imaginati-va efectele colaterale ale inchiderii planetei (pe baza de Covid si alti sfinti la care se inchina oamenii mai modern).
Imaginati-va efectele asupra economiilor din Africa. efectele acolo unde oamenii - inainte de Sf. Covid abia aveau ce manca.
Cu cat e mai mare rata mortalitatii "de INANITIE (FOAME)" pe planeta? De 5x? de 10x?
A, stai....pe asta nu vrea nimeni s-o calculeze...Sf. Covid nu suporta concurenta.
Ma simt bine cand vad ca am follower-si. ;-)