webPR: Politici Europene pentru Noua Economie

de     Smile Media
Luni, 15 februarie 2021, 9:35 Economie | Finanţe


Politici Europene pentru Noua Economie
Foto: EM360
​Noua Economie a Uniunii Europene și implicit Noua Economie a României sunt orientate masiv pe dezvoltare durabilă și ne vor ajuta să construim o Românie Durabilă. Această nouă economie are nevoie de politici europene eficiente pentru toate statele membre și care să țină cont foarte realist de resursele, capabilitățile și oportunitățile fiecărui stat membru în parte.

Pandemia de COVID-19 a reconfirmat importanța investițiilor în proiecte sustenabile care să consolideze economiile, având totodată impact minim asupra biodiversității și climei. De asemenea, e nevoie de investiții care să ne ajute la atingerea obiectivelor impuse de Green Deal. Sistemul de clasificare al activităților economice sustenabile ”EU Taxonomy” constituie premisa construirii unei economii durabile și poate genera o relansare solidă post-Covid. Condiția esențială este ca atât factorii decidenți, cât și simplii cetățeni să înțeleagă rolul major pe care îl vor juca politicile europene orientate către schimbare creativă, către aducerea în practica curentă a celor mai avansate și mai îndrăznețe idei și tehnologii ce vor transforma fundamental relațiile dintre mijloacele de producție.

România Durabilă și EM360 vă invită să urmăriți dezbaterea ”Politici Europene pentru Noua Economie‘’ marți, 16 februarie 2021, orele 11.30 – 13.30. Vă provocăm la o discuție interactivă, unde subiectele sunt atent dezbătute, sunt generate idei constructive și unde răspundem întrebărilor primite în timp real de la participanți și de la jurnaliști. Evenimentul va fi transmis pe pagina de Facebook EM360 https://www.facebook.com/EM360Studio.

Iată câteva din subiectele ce vor fi atinse in cadrul evenimentului:

• Predictibilitatea pachetelor de politici europene și impactul acestora asupra economiei;

• Prioritățile strategice pentru dezvoltarea durabilă în Noua Economie;

• Green Deal – Pactul ecologic European: izvorul politicilor europene pentru noua economie;

• Instrumente și surse de finanțare specifice politicilor europene pentru Noua Economie;

• Importanța Taxonomiei UE in contextul finanțărilor sustenabile;

• Mecanismele de redresare și reziliență

La discuțiile moderate de Adrian Măniuțiu, Managing Partner EM360, vor lua parte membri ai Parlamentului European și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Noua Economie este un demers inițiat de România Durabilă și EM360 care susține dialogul permanent între mediul decident și mediul de afaceri. ROMÂNIA CU ECONOMIE DURABILĂ are nevoie de o cât mai bună definire, comunicare, popularizare și înțelegere a politicilor europene care vor afecta viitoarele generații ale UE. Noua Economie invită la construcție, acțiune, vitalitate - lucruri de care avem mare nevoie pentru reconstrucția economiei.

Pentru mai multe informații despre ”Politici Europene pentru Noua Economie”, accesați pagina evenimentului https://www.em360.ro/politici-europene-pentru-noua-economie-februarie-2021.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

746 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by