Ministerul Finanțelor a observat că este neclar ce a scris în Ordonanța 16/2022 (cea a creșterilor de taxe) în privința TVA-ului din Horeca. Problemele au fost prezentate și de HotNews.ro recent cu privire la: cafeaua preparată la restaurant sau cafenele ori în cazul sucului bio comandat acasă.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Ei bine, în urma unei întrebări adresată de Anca Dragu, senator USR, Ministerul Finanțelor (printr-o notă scrisă) a spus că “la nivelul Ministerului Finanțelor se are în vedere comunicarea unor clarificări”.

Anca Dragu a spus pe Facebook că sunt controverse între experți și reprezentanți ai mediului de afaceri, referitor la aplicarea TVA la diferite produse alimentare, în special la diferite tipuri de cafea și sucuri.

“Întrucât reacția autorităților fiscale pentru clarificare a întârziat să apară, am adresat o întrebare către Ministerul Finanțelor, prin intermediul căreia le-am cerut să clarifice aceste aspecte pentru toți operatorii economici”, a afirmat ea.

Senatorul USR consideră că răspunsul primit de la Ministerul Finanțelor este penibil și demonstrează că nici pentru ei situația aplicării cotei standard de TVA, în cazul băuturilor nealcoolice care conțin adaos de zahăr, nu este clară.

“Dar, nicio grijă, se vor gândi ei la o soluție. Adică au dat o reglementare neclară, au creat o problemă și poate vor da niște clarificări”, a mai arătat Anca Dragu.