Unele persoane fac reclamă prin intermediul rețelelor de socializare, precum Facebook, anunțând că au făcut cozonac și alte prăjituri din dorința de a le vinde. Șeful ANAF, Lucian Heiuș, atrage atenția românilor că “o gospodină care vrea să vândă prăjituri sau cozonac prin online, nefiind autorizată, este ilegal ce face”.

Lucian HeiusFoto: Hotnews

„Poți să atentezi la sănătatea oamenilor. Nu este legal și toți consumatorii ar trebui să cumpere din magazinele organizate”, a spus el.

Heiuș a mai afirmat: Nu recomandăm românilor să cumpere de la persoane fizice care fac reclamă pe Facebook, nu sunt autorizate și nu au laboratoare, bucătării care să respecte minimele condiții de igienă stabilite de legislația din România.

“Vând prăjituri de casă dar poate le fac prin garaj și le pun apoi în vânzare și, Doamne ferește, te trezești cu o salmonella sau cu altceva nefiind înregistrat și să respecte condițiile de igienă”, a explicat el.

O persoană fizică a vândut bunuri de 44 milioane lei prin platforme gen OLX. Heiuș: Mie mi se pare că omul ăla e și un pic sărit de pe fix

ANAF a început verificări la diverse persoane fizice care au vândut diverse bunuri prin OLX, această acțiune fiind începută după ce curierii au transmis date prin Declarația 395.

“O persoană a vândut online de 44 milioane lei și nu a declarat nimic. Mie mi se pare că omul ăla e și un pic sărit de pe fix. Cum să vinzi atât și să nu declari nimic? Mi se pare că sfidezi orice regulă de bun simț”, a spus el.

A reamintit că vor fi verificați românii care au vândut de cel puțin 500.000 lei.

Citește și:

ANAF a dat circulară în teritoriu: Controale la persoanele fizice care au vândut produse online / Șef Antifraudă: Nu luăm în considerare persoane care au vândut pe OLX bicicleta copilului