Ministerul Finanțelor lansează o nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur pe 1 și 3 ani la dobânzi de 6,1 – 7,1% pe an. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 18 decembrie 2023 – 11 ianuarie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 18 decembrie 2023 – 12 ianuarie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 18 decembrie 2023 – 11 ianuarie 2024 în mediul urban și 18 decembrie 2023 – 10 ianuarie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Conform Ministerului, un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

De la începutul anului 2023 până în prezent, în cele 11 ediții ale Programului, românii au ales să investească peste 12 miliarde de lei.