O misiune FMI condusă de Jan Kees Martijn vine la București pe 29 ianuarie, conform unui comunicat de presă al instituției. Geoff Gottlieb reprezentant regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est a spus că această misiune se va încheia pe 1 februarie.

Delegatia FMI: Jan Kees Martijn si Geoff GottliebFoto: Hotnews / Florin Barbuta

"Echipa Fondului va analiza evoluțiile economice și financiare recente și va actualiza perspectiva macroeconomică", a afirmat Gottlieb.

În luna octombrie, Jan Kees Martijn afirma că multe alte programe sunt necesare pentru a crește eficiența bugetară din România și veniturile în general.

Ce a mai spus el în octombrie:

  • "Impozitele pe cifra de afaceri aplicate băncilor și întreprinderilor mari pun o povară injustă asupra companiilor cu marje scăzute și pot reduce intermedierea financiară".
  • „Pachetul de măsuri fiscale este bun, dar trebuie îmbunătățit. Noul pachet fiscal va îmbunătăți situația pentru 2024 în privința controlului deficitului bugetar care să se mențină în 3% din PIB. Ținta nu va putea fi atinsă în 2024. Impozitele pe cifra de afaceri vor constitui o povară asupra unor companii”.
  • "Alte reforme trebuie să crească veniturile și gradul de declarare onestă a veniturilor. Trebuie să se lucreze mai mult în eliminarea excepțiilor fiscale a golurilor și în privința legii privind fiscalizarea proprităților și trecerea la o economie verde. Altfel rezultatele nu pot fi predictibile".

Vezi și:

Șeful misiunii FMI în România: Multe alte programe sunt necesare pentru a crește eficiența, veniturile în general / Deficitul de 3% din PIB nu va fi atins în 2024