Ministerul Finanțelor și ANAF pare că se umplu de persoane care au legătură cu Serviciul Român de Informații (SRI). După cazul Dragoș-Ionuț Bănescu, care a ajuns secretar general la ANAF, acum a fost numită și Liliana Anghel, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Presa a scris despre ea, de-a lungul timpului, că este o fostă angajată a SRI. Conform uneia dintre declarațiile sale de avere, a fost angajată la UM0929, iar aceasta figurează ca fiind a Serviciului Român de Informații.

Fostul ministru USR, Cristian Ghinea, chiar acuza că Anghel este colonel SRI și că a fost adusă anul trecut la MIPE prin concursuri aranjate.

"Mai țineți minte saga cu colonelul SRI Liliana Anghel care urma să fie instalată în fruntea direcției generale Programare care se ocupă de toți banii europeni, în urma unui concurs care era aranjat pentru ea? S-au speriat și nu s-a mai prezentat la concursul din 20 martie", spunea Ghinea într-o postare pe Facebook.

Reamintim că Ministerul Finanțelor a încercat să o împingă anul trecut în Comitetul reprezentanților la Fondul Proprietatea, dar acționarii s-au opus: n-au putut accepta așa ceva.