Bitcoin a urcat, luni, la maximul ultimilor 2 ani, depășind 64.000 de dolari, informează Reuters. Cea mai mare criptomonedă a câștigat 50% din valoarea de piață în acest an, cea mai mare creștere având loc în ultimele săptămâni, când volumul de tranzacționare a crescut pentru fondurile Bitcoin listate în SUA.

Bitcoin și dolari americaniFoto: © Zerbor | Dreamstime.com

Lansarea lor a deschis calea pentru noi investitori mari și a reaprins entuziasmul, amintind de nivelurile record din 2021.

Ethereum a urcat pe anumite speculații că ar putea avea și el ETF-uri. A crescut cu 50% până în prezent, deși la 3.490 dolari a rămas departe de maximul ultimilor 2 ani atins săptămâna trecută.

Conform unui comunicat al XBT, Bitcoin, încă de la înființare, a fost sinonim cu volatilitatea.

Prețurile sale au tins să oscileze foarte mult în perioade scurte de timp, atrăgând traderi și investitori interesați de potențialul de a obține profituri semnificative, dar în același timp asumându-și riscuri substanțiale.

„Înțelegerea volatilității prețului Bitcoin nu este doar o curiozitate, ci o necesitate pentru participanții la piața criptomonedelor. Mișcările imprevizibile ale prețului criptomonedei pot avea implicații ample de la influențarea strategiilor de investiții până la afectarea stabilității pieței financiare. În general, mulți investitori au considerat acest lucru drept mai degrabă o caracteristică decât un defect, deoarece ar putea alimenta aprecieri semnificative și rapide, similare celor observate în timpul tranzacționării acțiunilor «meme». Dar, în ultima vreme, profilul criptomonedei pare să se fi modificat și a devenit mai apropiat cu cel al unui activ mai convențional”, explică Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România.

Conform datelor DataTrek Research, volatilitatea pe termen lung a Bitcoin este mai mult decât triplă față de cea a S&P 500, care înregistrează în mod obișnuit mișcări zilnice de preț de aproximativ 1% în ambele direcții.

Comunicatul mai spune că una dintre caracteristicile unice ale Bitcoin este istoricul său de a atinge frecvent maxime și minime în timpul unor perioade de volatilitate peste medie.

Sursă foto: Dreamstime.com