"Nu avem niciun fel de motiv sa renuntam la acest obiectiv. Romania si-a indeplinit si isi indeplineste, prin masurile pe care le-a luat si le ia, conditiile in vederea adoptarii euro in 2015", a subliniat seful Executivului la infiintarea Comitetului Interministerial. Misiunea Comitetului Interministerial pentru trecerea la euro va fi aceea de a monitoriza indeplinirea obligatiilor, astfel incat Romania sa fie pregatita in 2015 sa treaca la moneda euro.
Potrivit premierului roman, trecerea la euro inseamna si dobanzi mai mici, asa incat de pe urma atingerii acestui obiectiv vor avea de castigat si cetatenii. Pe de alta parte, prin masurile pe care le-a luat, prin incadrarea in tintele de deficit stabilite impreuna cu Comisia Europeana, prin aderarea la Pactul EuroPlus, Romania a facut pasi concreti si directi pentru indeplinirea conditiilor de aderare la moneda euro.
- Polonia, Bulgaria si Cehia amana trecerea la euro
In ultimele doua saptamani, nemultumirea celor zece state UE care nu fac parte din zona euro, in frunte cu Marea Britanie, s-a accentuat. Aceste state se plang ca tarile din zona euro iau decizii fara sa le consulte. Criza datoriilor constrange statele care folosesc moneda euro sa faca un pas inainte in armonizarea politicilor economice nationale si pentru intarirea disciplinei bugetare comune. In ochii tarilor ramase pe dinafara, proiectul Uniunii Europene compuse din 27 de state este golit treptat de substanta in favoarea unei Europe cu doua viteze.
Premierii Bulgariei si Cehiei, Boiko Borisov si Peter Necas, au declarat in timpul unui forum economic desfasurat la Praga ca tarile lor nu trag sa intre, deocamdata, in zona euro. "Vom adera la zona euro atunci cand vom vedea reguli clare acolo. Altfel, se transforma dintr-un stalp de stabilitate intr-un loc in care dai bani pentru a-i sustine pe cei care au probleme, iar scopul sau este, de fapt, complet diferit", a declarat Borisov, citat de Novinite. Peter Necas a fost si mai dur: "Putem vedea cu totii cum uniunea monetara actuala se tranforma intr-o uniune de transfer de bani sau chiar intr-o uniune a deficitelor".
cred ca ce stie el esta sa zica da sefu
nasol o sa fie de cei care produc cu adevarat, cei care lucreaza la privati, ca o sa trebuiasca sa-ti acopere tie diferenta de 600 Eur.
daca nu cumva isi va face ponta un salariu de cateva miliarde de dolari lunar pentru ca, impreuna cu restul oamenilor platiti cu 1 euro lunar, sa iasa media pe care o visezi tu.
ce te opreste sa castigi 800 de euro prin propriile tale forte? astepti de la altii? sa ti se dea? sa se faca? dar ce esti tu, buricul pamantului?
Gata,a zburat puiul cu ata!
Cine mai promite salarii,pensii etc.,ori e prost ,ori ticalos.
de noi depinde, nu de euro. sau ti se pare ca pe vremea leului (vechi) eram mari bogatasi europeni?
daca euro se facea dupa ww2 germania era in buda in momentul asta.
In schimb daca scot 1 euro = 5 ron, vai de capul nostru.
Practic, Romania nu are nici o sansa sa adere la zona Euro nici in 2015 si nici in 2025....
Uite ce zice Sarkozy despre aderarea Greciei sau Sebastian Vladescu despre aderarea Romaniei...
http://www.hotnews.ro/stiri-revista_presei_international-10545718-nicolas-sarkozy-acceptarea-greciei-zona-euro-fost-greseala.htm
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-10573167-sebastian-vladescu-rfi-romania-nu-e-pregatita-adopte-moneda-euro-2015-aici-opinie-mai-zurlie.htm
Dar, e bine ca nu e mai rau !!!!!!!!!!!!
Avem noi asa o economie asa competitiva extern, mare si grozava si in plina expansiune, cu mega-bugete echilibrate si super-gurvernare si cu proiecte economice internationale si neaparat ne apasa ca ne lipseste euro din panoplie?
sau e inca o idiotenie tipic romaneasca: rupt in fund, cu picioarele goale si cu burta supta dar cu basca noua pe cap, sa ne vada lumea ce frumosi suntem?
problema e ca la nivelul conducerii nu sunt decat niste amarati adunati de pe strazi si umflati cu pompa la un nivel pe care nu il inteleg nici ei. ce sa se mai ocupe de economie daca habar n-au de ce sunt pusi acolo...