Criza datoriilor din Europa s-a raspandit asupra imprumuturilor bancare din SUA, se arata in ultimul sondaj al Rezervei Federale a Statelor Unite ale Americii. Conditiile de creditare s-au relaxat in mod constant de la sfarsitul recesiunii insa acest proces aproape s-a oprit in decursul ultimelor trei luni, potrivit Sibex.

Astfel, doar cinci banci locale din cele 50 au relaxat standardele de creditare pentru companiile mari, iar doua banci au inasprit aceste conditii.

O tendinta mai accentuata s-a observat in cazul sucursalelor bancilor straine din SUA: 23% dintre ele au inasprit conditiile de creditare prin cresterea ratei dobanzii si reducerea sumei si a perioadei pentru care acestea sunt dispuse sa acorde imprumutul.

Cele noua sucursale ale bancilor straine din SUA care au inasprit conditiile de creditare au indicat o perspectiva economica mai slaba, multe dintre ele aratand si ca au o toleranta mai mica la risc, ca lichiditatea lor a fost mai slaba si ca a fost mai greu sa acorde imprumuturi pe piata secundara.

Citeste mai mult pe site-ul Bursei din Sibiu.