Comisia Trilaterala, una dintre cele mai puternice si influente organizatii mondiale, s-a reunit la acest sfarsit de saptamana la Haga (Olanda), printre participanti numarandu-se si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Pe langa seful BNR, care este in prezent membru al Comitetului executiv al Comisiei, Romania mai este reprezentata in Trilaterala de inca doi romani - Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI si Rasvan Radu, care conduce UniCredit Tiriac Bank, ultimul devenind membru al organizatiei in toamna acestui an, scrie Mediafax.

Radu este unul dintre cei mai tineri romani aflati la conducerea unei banci de top 10.

"Guvernatorul BNR este intr-adevar la Haga, la reuniunea Comisiei Trilaterale. Mario Monti nu participa", a confirmat pentru Gandul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Grupul european al Comisiei Trilaterale, care cuprinde 170 de personalitati, il are ca presedinte pe Mario Monti de numele caruia se leaga doua dintre cele mai importante evenimente din Europa, in ultimele zile.

Este vorba, in primul rand, despre demisia premierului italian Silvio Berlusconi, al carui succesor va fi, cel mai probabil, fostul comisar european Mario Monti.