UniCredit Tiriac Bank a obtinut in primele noua luni ale anului un profit net de 122 milioane de lei, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 43% fata de intervalul similar al anului precedent. Masurat potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS), profitul net al bancii a fost de 153 milioane de lei in aceeasi perioada.

"Cresterea economica modesta si incertitudinile externe au afectat piata din Romania si comportamentul consumatorilor. In plus, vedem un apetit pentru risc mai redus si inaspriri ale reglementarilor in arena globala, dar si la nivel local. Toti acesti factori influenteaza fundamentele activitatii bancare, in conditiile in care marjele sunt puse sub presiune, iar costurile cresc", a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Veniturile inregistrate de banca s-au ridicat la 916 milioane de lei, cu 10,4% sub nivelul din primele noua luni ale lui 2010. Veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18,4%, afectate de volumul redus al activitatii economice si impactul modificarilor legislative, iar veniturile nete din alte surse (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 9,3%.

Cheltuielile operationale au crescut cu 6,2% in intervalul ianuarie - septembrie al acestui an fata de primele noua luni din 2010, influentate de inflatie si de ajustarile statutare determinate de reglementarile de piata. Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 49,6%.

Rata solvabilitatii s-a plasat la 11,2% potrivit RAS, in vreme ce ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite s-a situat la 6,6%.

Volumul activelor bancii s-a plasat la 21,6 miliarde de lei la finalul lui septembrie 2011, in crestere cu 7% anualizat. Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 16,5% fata de 30 septembrie 2010, pana la 15,5 miliarde de lei, in timp ce depozitele clientilor au ajuns la 9,9 miliarde de lei.