La nivelul Uniunii Europene s-a stabilit că România nu trebuie să dea bani, în acest moment, pentru fondul suplimentar in valoare de pana la 200 de miliarde de euro pus la dispoziţia FMI (resurse pentru abordarea crizei, dupa cum au explicat oficialii UE in declaratia comuna data publicitatii vineri), a anuntat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, citat de Agerpres.

"La nivelul UE s-a aprobat un lucru foarte bun privind consolidarea fiscală. Noi suntem în acord cu Fondul Monetar, Comisia Europeană şi un obiectiv important îl reprezintă consolidarea fiscală. Este bine să avem reguli foarte clare privind gestionarea deficitului bugetar, gestionarea datoriei publice, noi am susţinut că trebuie să modificăm Constituţia să cuprindem în ea nivelul deficitului bugetar sub 3% şi nivelul datoriei publice sub 60%", a spus Ialomiţianu, după aprobarea legii bugetului de stat în comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului.

El a adăugat că, în momentul de faţă, ţările care au un program cu FMI şi cu Comisia Europeană nu trebuie să contribuie la acel fond care e pus la dispoziţia FMI.